неділя, 08 травня 2016 14:12

Опоблок вимагає покарати тих, хто "накрив" Путіним Вічний вогонь

Опоблок вимагає покарати тих, хто "накрив" Путіним Вічний вогонь

Партія "Опозиційний блок" вимагає термінового розслідувати і покарати учасників акції, які накрили портретом президента РФ Володимира Путіна Вічний вогонь біля могили Невідомого солдата в Парку Слави в Києві.

"Ми також вимагаємо засудження цієї провокації з боку української влади і політичної відповідальності керівництва правоохоронних органів, яке допустило таку провокацію напередодні святкування Дня Перемоги", - сказано в заяві партії, оприлюдненій на офіційному сайті.

Додамо, в партії назвали подію "вандалізмом" і розцінили цей акт як "провокацію, спрямовану на дестабілізацію ситуації в країні напередодні 9 травня".

"У ситуації, і без того напруженої забороною Прапора Перемоги та іншими спробами стерти історичну пам'ять українців, такі акти вандалізму є провокацією заворушень. Тому ми вимагаємо політичної відповідальності керівництва правоохоронних органів, яка здатна забезпечити порядок і безпеку національних символів України", - підкреслили в " опозиційному блоці ".

Крім того, в партії вимагають засудження цієї провокації з боку української влади.

"День Перемоги - це державне свято, і Вічний вогонь - один з головних його символів. Однак нинішня влада поблажливо ставиться до фактів вандалізму біля Могили Невідомого солдата. Так, вирок екстремістки, яка в 2011 році смажила яєчню на Вічному вогні, був скасований за нинішнього керівництва країни. Саме ця поблажливість до політичного вандалізму призводить до нових провокацій. Винні в спробі дестабілізації ситуації напередодні 9 травня мають бути знайдені і суворо покарані. Вони повинні понести відповідальність перед законом за скоєний злочин ", - сказано в заяві.

Також, "Опозиційний блок" вимагає забезпечити безпеку під час святкування Дня Перемоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Георгіївські стрічки "вивісили" на сайті райдержадміністрації Києва

Як повідомляла раніше Gazeta.ua, 7 травня в парку Слави в Києві Вічний вогонь біля Могили Невідомого солдата накрили плакатом із зображенням російського президента Володимира Путіна.

Зараз ви читаєте новину «Опоблок вимагає покарати тих, хто "накрив" Путіним Вічний вогонь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути