вівторок, 10 квітня 2012 16:46

Опозиція остаточно сформує єдиний список по мажоритарці до 12-го травня

Опозиція остаточно сформує єдиний список по мажоритарці до 12-го травня
Микола Томенко розповів, що на засіданні вирішив КОД. Фото: obozrevatel.com

Партії-учасниці Комітету опору диктатурі (КОД) до 12-го травня узгодять єдиний список кандидатів-мажоритарників.

"З урахуванням рішення Конституційного суду Комітет опору диктатурі продовжив термін узгодження єдиних кандидатів-мажоритарників від опозиції", - повідомив журналістам у вівторок віце-спікер Верховної Ради Микола Томенко.

Він підкреслив, що на засіданні КОД у вівторок було підтверджено, що 12-го травня відбудеться форум опозиційних сил і до цієї дати члени Комітету повинні завершити підготовчу роботу з формування єдиного списку мажоритарників.

Також Томенко повідомив про те, що на засіданні КОДу у вівторка за основу було ухвалено три документи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У БЮТі не захотіли бачити Ющенка в єдиному виборчому списку

Перший документ - це звернення КОД до європейських структур "щодо заангажованості заяви Генеральної прокуратури України про причетність екс-прем'єр-міністра, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко до вбивства депутата Євгена Щербаня". У цьому ж документі міститься і заява КОДу про необхідність відставки генерального прокурора України Віктора Пшонки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Томенко розповів, чому досі немає опозиційного списку кандидатів на округах

Другим документом, який КОД має намір оприлюднити, буде звернення до FATF (Financial Action Task Force) про стан боротьби з корупцією в Україні. "КОД констатує наявність зловживання з боку державної влади та звертається з вимогою ввести жорсткий моніторинг ситуації в Україні, що стосується боротьби з корупцією та відмивання брудних грошей", - пояснив Томенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Батьківщина" і "Фронт змін" не домовилися по першому номеру списку - "бютівець"

Третій документ - це заява про те, що "влада через Конституційний Суд України, а також через інші закони намагається змінити правила проведення виборів". "КОД зазначає страх влади програти виборчу кампанію ... і тому робиться все, щоб забезпечити перемогу для партії влади", - пояснив Томенко, додавши, що при цьому в документі також буде зазначатися, що КОД "зробить все можливе, щоб не допустити зміни виборчих правил".

Зараз ви читаєте новину «Опозиція остаточно сформує єдиний список по мажоритарці до 12-го травня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути