понеділок, 10 жовтня 2011 15:47

Опальний Хара проштовхує Шведова на голову профспілки аграріїв

Василь Хара робить спроби поставити керівником Профспілки працівників агропромислового комплексу свого протеже Валерія Шведова. Зараз Шведов очолює Контрольно-ревізійну комісію ФПУ, повідомляє Цензор.нет.

Розуміючи хиткість свого становища та усвідомлюючи сумнівні перспективи своєї подальшої політичної і громадської кар'єри, Василь Хара вирішив будь-що залишити по собі максимум своїх людей на провідних посадах у Федерації профспілок України.

Затяжну конфліктність навколо ФПУ експерти пояснюють зіпсованими стосунками Хари з основними центрами впливу у державі. Десятки кримінальних справ, жодного слова на захист від рідної Партії регіонів і повне ігнорування з боку Віктора Януковича. Поінформовані джерела стверджують, численні прохання Василя Хари про зустріч у кабінеті Президента залишилися без відповіді.

Наелектризована атмосфера у самих профспілках лише підтверджує неминучість відставки Василя Хари. Майже всі заступники Хари написали заяви про складання повноважень.

Хара не сприймає очевидних сигналів зверху, що надходять у вигляді викликів до Генпрокуратури і обшуків податківцями приміщення Федерації. Вочевидь він вирішив йти у ва-банк і хоч би як, але втримати певний контроль над профспілками навіть у випадку своєї вірогідної відставки.

Черговий ставленик, якого протежує Хара – Валерій Шведов. У зв'язку з недавньою смертю попереднього керівника профспілки аграріїв, у кінці жовтня відбуватимуться вибори нового голови галузевої профспілки. Василь Хара робитиме ставку саме на Шведова. Він невипадковий претендент, оскільки сьогодні очолює Контрольно-ревізійну комісію ФПУ. Усі сумнівні майнові операції керівництва профспілок, щодо яких слідчі органи сьогодні провадять слідчі дії, відбувалися під його пильним оком та за його мовчазної згоди. Вочевидь у Хари зі Шведовим багато спільних секретів. Це й пояснює довіру до Валерія Шведова. Він вигідна для Василя Хари кандидатура.

Використовуючи свої посадові важелі, Хара активно боротиметься за обрання Шведова на цю посаду, оскільки аграрна профспілка є однією з найчисельніших та найрозгалуженіших.

Водночас, експерти стверджують, що людина, яка мала безпосередню причетність до операцій з профспілковим майном, навряд чи матиме шанс здобути підтримку активу аграрних профспілок. Окрім того, Валерію Шведову може завадити близькість з Василем Харою, який через зрозумілі обставини викликає неоднозначну реакцію серед профспілкових функціонерів.

Довідка. Профспілка працівників агропромислового комплексу одна з найчисельніших і нараховує близько 2 мільйонів членів. До профспілки входять працівники підприємств і організацій сільського господарства, харчової та переробної промисловості, працівники суміжних галузей, студенти та учні галузевих вищих навчальних закладів і ПТУ.

Зараз ви читаєте новину «Опальний Хара проштовхує Шведова на голову профспілки аграріїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути