Ексклюзиви
вівторок, 27 листопада 2018 11:23

Омелян одягнув воєнну форму
4

Фото: mtu.gov.ua

Міністр інфраструктури Володимир Омелян в умовах запровадження воєнного стану одягнув форму. Це видно на світлинах, яке опублікувало відомство.

У зв'язку із введенням воєнного стану у 10 областях, Україна запроваджує додаткові заходи із забезпечення охорони і оборони об'єктів інфраструктури, сказав міністр.

"Даю окреме доручення посилити охорону і оборону вокзалів, залізничних станцій, аеропортів, портів та інших об'єктів инфраструктури.

Також ми вводимо особливий режим роботи залізничного транспорту. Він передбачає забезпечення пропускної спроможності залізничної мережі та відповідного рухомого складу для потреб оборони в основних напрямках, визначених Генеральним штабом Збройних сил України", - заявив Омелян.

У кожного напоготові повинен бути рюкзак з триденним запасом

"Ніякої паніки немає. Всі дії вивжені і скоординовані. Готовність до захисту об'єктів інфраструктури та оборони держави найвища. В ситуації, яка склалася, для нас немає нічого нового – кожне друге покоління українців боронить свою землю від північних сусідів. Тож спокійно працюємо, але перебуваючи у найвищій ступені готовності.

Плануємо за швейцарським зразком запровадити активну участь співробітників сфери транспорту у територіальній обороні. У кожного напоготові повинен бути "тривожний рюкзак" з триденним запасом всього найнеобхіднішого та чітке розуміння його дій у разі атаки ворога", - додав міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун пояснила, як працюватимуть лікарні під час воєнного стану

Верховна Рада підтримала запровадження воєнного стану в 10 областях України та її внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії. Рішення ухвалили на позачерговому засіданні 26 листопада.

Воєнний стан вводять з 28 листопада на 30 діб – до 9-ї години 28 грудня. Він поширюється на території Вінницької, Донецької, Запорізької, Луганської, Миколаївської, Одеської, Сумської, Харківської, Чернігівської, Херсонської областей та внутрішні води Азово-Керченської акваторії.

Зараз ви читаєте новину «Омелян одягнув воєнну форму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути