понеділок, 29 листопада 2021 15:57

Офіс Зеленського відреагував на готовність Ердогана стати посередником між Україною й РФ

Офіс Зеленського відреагував на готовність Ердогана стати посередником між Україною й РФ
В ОП закликали Москву не відмовлятися від посередницьких зусиль Ердогана. Фото: facebook.com/president.gov.ua

У президента Володимира Зеленського вітають бажання президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана стати посередником між Україною та Російською Федерацією.

Про це заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, пише "РБК-Україна".

"Ми вітаємо всі зусилля, спрямовані на пошук оптимального рішення для повернення миру в Україну, для звільнення людей, яких тримають в полоні або які потрапили у важкі життєві умови у зв'язку з багаторічними агресивними діями проксі-груп РФ. Тим більше ми вітаємо зусилля такого потужного гравця, яким сьогодні є Туреччина на глобальному політичному ринку", - сказав Подоляк.

Додав, що позиція Туреччини завжди конкретно аргументована і враховується всіма іншими гравцями, і не лише в нашому регіоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден збирається поговорити з Путіним і Зеленським

"Президенти Зеленський і Ердоган неодноразово обговорювали те, що можна зробити для ефективної стабілізації ситуації в нашому регіоні. Турецький президент в контактах зі своїм російським колегою незмінно намагається позначити проблеми регіональної безпеки. Особливо в тих аспектах, які стосуються долі кримських татар", - наголосив посадовець.

Подоляк уточнив, що нещодавно Ердоган на зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним передав список кримських татар, які утримуються РФ і на звільненні яких наполягає Україна.

"Є й інші такі приклади, які поки не підлягають публічному озвучуванню. Ми дуже цінуємо цю активність президента Ердогана і вдячні за неї. І було б правильним, щоб російська сторона не відкидала посередницькі зусилля президента Туреччини. Вони справедливі, збалансовані й показують інтереси всього нашого регіону в цілому", - додав радник глави ОП.

29 листопада стало відомо, що Реджеп Таїп Ердоган готовий стати посередником між Україною та Росією. Про це глава держави сказав турецьким журналістам в літаку.

Зараз ви читаєте новину «Офіс Зеленського відреагував на готовність Ердогана стати посередником між Україною й РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути