Ексклюзиви
понеділок, 12 листопада 2012 19:00

Оцінка виборів заходом буде не критичною, бо навіть опозиція вже змирилася з їхніми результатами - ескперт

Оцінка виборів заходом буде не критичною, бо навіть опозиція вже змирилася з їхніми результатами - ескперт
Володимир Цибулько: Ніхто не захоче відштовхувати Україну. Фото: pravda.com.ua

Оцінки парламентських виборів в Україні міжнародними спостерігачами будуть не критичними.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

"Насправді, ці оцінки не будуть жорсткими, бо світ потрапляє в геостратегічну фазу і Україна є елементом великої геостратегії. Тому віддаляти від себе Україну ніхто не захоче, - підкреслив він. - Наприклад, під час вітання з днем незалежності Польщі з боку Барака Обами телефонна розмова не обійшлася без українського питання. Навіть в таких елементах це підтверджує те, що Україна важлива, Україну не хочеться віддаляти від себе".

Цибулько додав: "Думаю, не варто чекати на дуже різкі оцінки і створення такого собі рубікону. Скоріш за все, буде відбуватися наполегливий пошук точок дотику. В кожній з площин будуть знаходитися спільні інтереси, які будуть стимулювальними для кожної зі сторін і це даватиме шанс Україні. Крім того, серед найпотужніших країн заходу виробиться своєрідний спосіб сприйняття України".

Політолог переконаний, що досить лояльні заяви заходу щодо виборів будуть пов'язані і з тим, що опозиція за свої результати не бореться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Владі необхідно, щоби оцінка виборів була позитивною, але в останні тижні вона "зійшла з катушок" - експерт

"По суті, в'яла реакція опозиції на результати виборів свідчить про те, що і опозиція вже змирилася з цим результатом. "Борці за демократію" у світі завжди готові підключитися, якщо є внутрішній протест, внутрішня боротьба. А якщо такої потужної, емоційної боротьби не спостерігається, то боротися за когось, коли немає внутрішнього настрої на демократизацію, особливого бажання не з'являється і нав'язувати свої рецепти ніхто не буде", - наголосив він.

Водночас, таку пасивність опозиції Цибулько пояснив тим, що в опозиційних політсилах не знають виходів із кризи, яка вже насувається на країну.

"Чи має опозиція рецепти виходу з наступного витка вселенської кризи, яка може захлинути світ вже наступного року? Мені здається, що цю млявість у відстоюванні результатів виборів, особливо на мажоритарці, можна пояснити тим, що в опозиції немає жодного рецепту виходу з кризи, - переконаний політолог. - Не змагаючись за перемогу, вони перекладають весь стан речей на "Регіони", розраховуючи до 2015 року консолідуватися і грати свій сценарій".

Зараз ви читаєте новину «Оцінка виборів заходом буде не критичною, бо навіть опозиція вже змирилася з їхніми результатами - ескперт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути