Ексклюзиви
понеділок, 15 січня 2024 15:55

Новий скандал з російським паспортом - тепер у Мін'юсті

Міністерство юстиції повідомило, що колишня чиновниця, яка отримала російське громадянство, хоче поновитися на посаді керівника одного з управлінь Мін'юсту у Київській області.

Шлях до поновлення на посаді відкрив Верховний суд, повідомило міністерство.

  За даними СБУ, Марина Прилуцька отримала російське громадянство
За даними СБУ, Марина Прилуцька отримала російське громадянство

Колишню чиновницю звати Марина Прилуцька, за інформацією ZN.UA.

9 січня колегія суддів Касаційного адміністративного суду ВС у складі судді-доповідача Андрія Жука, суддів Наталії Мартинюк і Жанни Мельник-Томенко скасувала постанову Шостого апеляційного адміністративного суду про законність звільнення громадянки РФ з посади державної служби, розповів Мін'юст.

Справа направлена на новий розгляд до Шостого апеляційного адміністративного суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шуфрича відправили у СІЗО

"У матеріалах справи наявні документи, надані Служба безпеки України, які свідчать про добровільне набуття колишнім державним службовцем Міністерства юстиції громадянства країни-агресора", - заявив Мін'юст.

За інформацією СБУ, 13 березня 2014 року Прилуцька прибула до Ялти у Криму, де зареєструвала своє місце проживання. Після початку тимчасової окупації, вона повторно відвідала Крим, де отримала паспорт громадянки РФ. Під час перебування у Криму, за даними СБУ, експосадовиця мала контакти з ФСБ.

Міністерство юстиції заявило, що протистоятиме поверненню на посаду колишньої чиновниці.

Видання "Українська правда" з посиланням на джерело в Мін'юсті повідомило, що місце перебування Прилуцької станом на зараз невідоме. Верховний суд ухвалив рішення без виклику сторін. Міністерство дізналося про розгляд справи, лише отримавши копію постанови.

Минулого тижня Київський окружний адміністративний суд задовольнив позов Богдана Львова, який за повідомленням ЗМІ має громадянство РФ, про скасування наказу голови Верховного суду щодо відрахування його зі штату, поновлення на посаді і стягнення середнього заробітку "за час вимушеного прогулу".

Верховний суд заявив, що подасть апеляцію.

Зараз ви читаєте новину «Новий скандал з російським паспортом - тепер у Мін'юсті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути