середа, 15 лютого 2023 23:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Новий "Рамштайн" – що допоможе розпочати контрнаступ України

Новий "Рамштайн" – що допоможе розпочати контрнаступ України
Американські системи ППО вже можуть бути в Україні, наголошує Іван Січень. Фото: "Укрінформ"

В рамках нового "Рамштайну", який відбувся у Бельгії 14 лютого, західні партнери підтвердили готовність передати танки, системи протиповітряної оборони та снаряди.

Ця техніка потрібна вже зараз, щоб відбити наступ росіян та почати контрнаступ. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів Іван Січень, військовий експерт, експерт Центру геополітичних досліджень "Борисфен Інтел".

"Найголовніше – що нам дадуть танки на дві бригади. Це вже досить потужна сила, яка дозволяє проводити контрнаступ і наступ. Важливі також артилерійські системи, ППО. Нам зараз потрібно закрити Харків, Запоріжжя, Дніпро. Росіяни можуть обстрілювати ці міста ракетами С-300 у наземному варіанті. Своїми силами збивати їх не можемо. Якщо вийде поставити системи Patriot, то у значній мірі зможемо убезпечити людей", – говорить Січень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Антикремлівська коаліція посилюється": Резніков підбив підсумки "Рамштайну-9"

Американські системи ППО вже можуть бути в Україні, наголошує експерт.

"З них, можливо, вже формуються з'єднання, які підуть на фронт. Росія зараз намагається перехопити ініціативу, по всіх напрямках на Донбасі активізували військові дії. Це важко, але ми їх стримуємо. Найголовніше – виграти час, щоб отримати всю необхідну зброю. Бронетанкова техніка, артилерійські системи, снаряди – все це потрібно вже зараз. Щоб ми перемололи росіян на Донбасі, а після цього почали свій наступ", – додає Січень.

У Бельгії 14 лютого відбулась дев'ята зустріч у форматі "Рамштайн". Президент України Володимир Зеленський повідомив, що партнери підтвердили готовність передати більше систем ППО, танків, артилерії та снарядів, а також організувати подальші навчання військових. Водночас він додав, що не про всі домовленості на "Рамштайні" можна говорити публічно: "Значну частину варто залишити за зачиненими дверима".

Глава Міноборони США Ллойд Остін за підсумками зустрічі повідомив, що Італія і Франція оголосили про надання Україні засобів ППО, Франція разом з Австралією буде розгортати виробництво боєприпасів калібру 155 мм, Норвегія загалом виділила $7 млрд на різні форми підтримки України.

Зараз ви читаєте новину «Новий "Рамштайн" – що допоможе розпочати контрнаступ України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути