середа, 26 квітня 2017 12:08

Жодної торгівлі в ОРДЛО та в Криму корпорація АТБ не веде - Лубінець

Жодної торгівлі в ОРДЛО та в Криму корпорація АТБ не веде - Лубінець
Народний депутат від Донецької області Дмитро Лубінець розповів, що прямі збитки корпорації АТБ від окупації бойовиками Донбасу склали понад 7 млрд гривень. Фото: 112 Україна

Член фракції БПП Дмитро Лубінець, який у парламенті представляє 60-й виборчий округ з центром у місті Волноваха на Донеччині, заявив в ефірі телеканала NewsOne, що немає жодних підстав звинувачувати корпорацію АТБ у порушенні українського законодавства, у веденні бізнесу на території ОРДЛО та в окупованому Криму.

"Я - мажоритарник з півдня Донецької області, у мене, на превеликий жаль, 30% виборчого округу – окупована. Але у мене є можливість діставати інформацію з окупованої частини. І на теперішній час я чітко можу сказати, що ті магазини компанії АТБ, які залишились на окупованій частині Донецької області, вони не знаходяться ні фактично, ні юридично під керуванням нашої української компанії АТБ", - поділився інформацією Дмитро Лубінець.

Лубінець розповів журналістам NewsOne про те, що ще наприкінці минулого року звернувся з офіційними депутатськими запитами до ГПУ, СБУ та ДФС з проханням підтвердити чи спростувати інформацію, яку поширювали ініціатори закону про так звану "націоналізацію" мережі АТБ, які стверджували, що компанія начебто торгує в ОРДЛО та Криму. Відповідь на всі запити була однозначно негативною від усіх контролюючих органів.

"На всі свої звернення я отримав достатньо відповідей для того, щоб чітко стверджувати, що в діяльності компанії АТБ жодних ознак, пов'язаних з кримінальною діяльністю, з підтримкою сепаратистів на окупованій частині Донецької та Луганської областей чи в Криму не знайдено. Всі ці відповіді я отримав, вважаю їх достатньо обґрунтованими, і прямо можу сказати, що компанія АТБ цим не займається", - висловив впевненість Дмитро Лубінець.

Лубінець водночас розповів, що прямі збитки корпорації АТБ від окупації бойовиками Донбасу, за його інформацією, склали понад 7 млрд грн.

"Я знаю, що 152 магазини були втрачені компанією. Одні - так би мовити націоналізували бойовики, інші – просто розграбували. Був розграбований дуже великий сучасний логістичний центр, який був збудований всього за два роки до початку війни в Донецьку. Наскільки я знаю, зі слів фахівців, компанія АТБ зазнала близько 7 мільярдів гривень прямих втрат", - повідомив нардеп.

Представник президентської фракції у Верховній Раді також нагадав про те, що від самого початку війни на Донбасі корпорація АТБ була і залишається одним з головних спонсорів українського війська та добровольчих батальйонів. Підтвердженням цього є чисельні подяки від ветеранів АТО, від керівників добробатів, і навіть від народних депутатів.

"Я навіть не здогадувався, наскільки велику підтримку компанія АТБ надавала ветеранам АТО, військовим частинам українським. До мене підійшов мій колега Андрій Денисенко, він – мажоритарник з Дніпропетровської області, і наші округи практично межують один з одним. Я цю людину дуже поважаю, бо в 14-му році він особисто робив дуже багато для того, щоб моя рідна Волноваха не була захоплена бойовиками. Він сказав: "Коли ми зверталися з 14-го по 17 –й рік до компанії АТБ за будь-якою допомогою, то жодного разу відмови ми не отримали. Навпаки, - отримали дуже багато: і кошти, і просто харчові продукти для наших бійців". Я особисто знаю, що "Правий сектор", Добровольчий український корпус офіційно висловили подяку компанії АТБ, і особисто Дмитро Ярош її підписав", - розповів в прямому ефірі телеканала NewsOne народний депутат, який представляє в парламенті 60-й мажоритарний округ Донецької області.

Зараз ви читаєте новину «Жодної торгівлі в ОРДЛО та в Криму корпорація АТБ не веде - Лубінець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути