понеділок, 25 лютого 2019 12:43

Немає різниці чорт або відьма – націоналісти пообіцяли розібратись з тими, хто купує голоси
9

На Віче Гідності на Майдані прийшло близько 10 тисяч людей, дехто одягнувся у національне вбрання
Фото: Сергій СТАРОСТЕНКО
Віче починають з спільного виконання гімну
Люди прийшли у військовому камуфляжі, з нагородами
Лідер "Свободи" Олег Тягнибок зі сцени обяціє переслідувати тих, хто скуповує голоси
Письменниця Лариса Ніцой згадала про Національний відбір Євробачення

24 лютого о 14:00 близько 10 тис. людей вийшли на майдан Незалежності у Києві підтримати Віче Гідності за чесні вибори. У заході взяли участь активісти ВО "Свобода", "Правого сектору", "Соколу", Організації українських націоналістів, організації "С14", Конгресу українських націоналістів, громадської організації "Яворина".

Віче починають із гімну та хвилини мовчання по загиблим на Донбасі.

Люди принесли прапори "Свободи", синьо-жовті та червоно-чорні стяги, плакати з гаслами "Хочеш продати голос – продай дитину, нирку, тіло". Перед акцією звучать українські націоналістичні пісні.

Олег Тягнибок, лідер партії "Свобода" зі сцени на Майдані обіцяє подібні акції по всій Україні. Так планують не допустити масштабний підкуп виборців.

"Хочу звернутися до українців, що продають голос за тисячу гривень. Якщо поділити на п'ять років ці гроші, то виходить, ти продаєшся за 50 копійок. Найгірше, що своїх дітей програмуєш на таке життя, - каже Тягнибок. - Українці бігають по колу і не можуть вибратись. Олігархи не виконуватимуть обіцянок, вони відбиватимуть гроші. Якщо спитати українців, чого вони хочуть – то нам скажуть про мир, гідне життя. Заради цього треба виходити на вулиці. Ті, хто продає голоси і ті, хто їх купує, мають знати: земля у них під ногами горітиме".

"Людина, яка продає голос на виборах, хоче відібрати у нас майбутнє. Як це намагається зробити сєпар на сході. Хто продає голос, ставить себе поруч із ворогами української держави. На Донбасі нашу країну боронять військові, а в тилу - ми повинні її боронити. Ми всі стаємо армією. Повинні відвоювати наше, - говорить Юрій Черкашин, голова організації "Сокіл", боєць окремої зведеної штурмової роти "Карпатська Січ" у складі 93-ї окремої механізованої бригади".

Треба не піддатись на шантаж олігархів. Нас більше

Кандидата в президенти від об'єднаних сил націоналістів Руслана Кошулинського натовп зустрічає оплесками.

"Ворог наступає з двох боків – Московія на Донбасі, а олігархи тут. Не хочуть віддати народові належне. Як перемогти, створити щасливе життя на своїй землі? Це питання стоїть перед нами.

Олігархи вважають нас електоратом. Тому криком кричать, що від нас уже нічого не залежить, що ви не здатні нічого змінити. П'ять років тому все залежало від нас – гідних українців, які не боялись і не опускали рук, скільки б не було ворогів. Сьогодні треба не піддатись на шантаж олігархів. Нас більше. 31 березня треба обрати правильну владу. Яка різниця - чорт чи відьма? Наша справа обирати добро".

Виступи закінчують словами "Слава Україні!" Люди відповідають "Героям слава".

Письменниця Лариса Ніцой на сцені згадує про Національний відбір Євробачення, фінал якого відбувся напередодні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Слава Україні, смерть московській федерації: у Києві молодь пройшла смолоскипним маршем

"Нам кажуть – мистецтво поза політикою. Таких співаків нагороджують на очах всієї країни. Називають їх артистами року. Серед учасників Нацвідбору Євробачення половина гастролювала в Росії. Й обрали - ватну співачку, яка повинна в Європі представлятиме Україну. Вона дружить з російськими співаками, там із ними обніметься. І Європа спитає – чи справді у нас війна? Це була репетиція виборів".

Треба забути книжки з історії, які друкували в Росії

Серед мітингарів пропонують купити книги, роздають газети "Свободи".

Ольга втекла з Луганська на останньому потязі. Каже - Донбас зможуть повернути тільки націоналісти.

"Не хочу, щоб ті люди, які тікали зі мною, віддавали голоси на 200 гривень, лавочку або церкву. Не хочу, щоб моя дитина не мала майбутнього. Нас довгий час переконували, що націоналісти – це фашисти. Треба забути книжки з історії, які друкували в Росії. Немає іншого шляху, крім націоналізму, щоб підняти країну. Тільки націоналізм допоможе повернути Донбас – бо це можна зробити тільки воєнним шляхом".

68-річна Галина народилась в Криму. Після окупації була вимушена переїхати до Києва.

"Треба, щоб люди прозріли. Тоді голосуватимуть чесно, - каже. - У Криму залишилась могила мого чоловіка, тому буваю там іноді. Це жах – без води, продуктів, нормального сполучення. Коли зустрічаю знайомих, то питають – ви скоро назад? Наїлись "русского мира", залякані люди. Сподівалась, що Крим повернуть за рік після окупації, але пройшло вже п'ять. Можу сказати - я точно доживу до цього".

Віче Гідності триває 2 год. Закінчують словами подяки героям Небесної сотні і війни на Донбасі. Оголошують хвилину мовчання.

Зараз ви читаєте новину «Немає різниці чорт або відьма – націоналісти пообіцяли розібратись з тими, хто купує голоси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути