понеділок, 10 грудня 2012 13:48

Невизнані депутати Даценко і Булатецький поскаржились до Європейського суду

Невизнані депутати Даценко і Булатецький поскаржились до Європейського суду
Черкаські опозиціонери Даценко і Булатецький не віддадуть свою перемогу так просто. Фото: progolovne.ck.ua

Кандидати від Об'єднаної опозиції на проблемних округах Черкащини Леонід Даценко і Микола Булатецький звернулися до Європейського суду з прав людини зі скаргою на бездіяльність Центральної виборчої комісії щодо встановлення результатів виборів народних депутатів України на 197 та 194 округах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Черкащині опозиція перемагає лише в двох округах із семи

"Ми пройшли усі можливі інстанції в Україні. – Зазначив на прес-конференції Леонід Даценко. - Зверталися до Київського адміністративного суду 1-ї інстанції, до Вищого адміністративного суду. Усі наші заяви були відхилені. Більше в Україні у судах шукати справедливості нема де. Звернулися до Європейського суду з прав людини. Більш того, у моїй громадській приймальні допомагатимемо українцям звертатися до Європейського суду".

Також політик повідомив, що підготував набір документів до січневого засідання моніторингового комітету Парламентської асамблеї ради Європи. Тоді там мають відбутися слухання щодо підсумків парламентських виборів в Україні.

Нині ж опозиціонери вимагають провести позачергову сесію облради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Олігархи злякалися Януковича і його сім'ї"

"Вибори вже місяць як закінчилися, необхідно проаналізувати їх та дати оцінку всім тим порушенням і фальшуванням, які фіксувалися під час кампанії. Опозиційні депутати хочуть почути звіт губернатора Сергія Тулуба, голови обласної ради Валерія Черняка, представників правоохоронних органів", – повідомила депутат обласної ради від "Фронту Змін" Наталія Старікова.

У Секретаріаті обласної ради зареєстровано звернення голів двох фракцій "Батьківщини" і "Фронту Змін". Триває збір підписів серед депутатів про скликання позачергової сесії.

"Якщо ж голова облради до нас не дослухається то вимагатимемо включення питання про підсумки виборчої кампанії у порядок денний черговою сесії", – зазначила політик.

Зараз ви читаєте новину «Невизнані депутати Даценко і Булатецький поскаржились до Європейського суду ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути