понеділок, 29 вересня 2008 11:15

Непристойні жести, бійки і метання кефіром не зупинили людей Тягнибока

Збори ініціативної групи з проведення референдуму про зміну автономного статусу Криму на обласний, незважаючи на протести проросійських сил, було проведено.

Про це ІМК повідомив голова Всеукраїнського об"єднання "Свобода" Олег Тягнибок.

Він нагадав, що, згідно із законом про референдум, ініціативна група, яка декларує своє бажання проводити такий збір підписів, повинна провести збори. Далі документи про ці збори передаються в міськраду, яка, у свою чергу, передає ці документи в ЦВК.

"ЦВК повинна видати підписні листи, а ми повинні зібрати впродовж трьох місяців три мільйони підписів. Коли ЦВК перевірить достовірність цих підписів, вона передає у Верховну Раду ці документи. А парламент вже повинен оповістити про проведення референдуму", - нагадав процедуру проведення референдуму О.Тягнибок.

За його словами, згідно з українським законодавством, ВО "Свобода" у встановлені терміни подала в Сімферопольську міськраду заявку на проведення зборів ініціативної групи. "В день проведення заходу представники Комуністичної партії, прогресивно-соціалістичної партії і "Російського блоку" під російськими прапорами намагалися перешкодити цим зборам ініціативної групи", - повідомив Тягнибок.

"Це говорить тільки про одне: референдум, який планується провести, висловить позицію на користь України, а не Росії", - вважає О.Тягнибок.

Він також повідомив, що на зборах були офіційно зареєстровані 212 учасників ініціативної групи - жителів Кримської автономії, хоча згідно із законом вистачило б і 200 учасників.

Лідер ВО "Свобода" також повідомив, що в більшості областей України такі збори ініціативних груп вже проведені. "Залишилося ще буквально 3-4 області, і найближчим часом такі збори там будуть проведені", - пообіцяв Тягнибок.

Нагадаємо, що вчора в Сімферополі прихильники проросійських сил зіткнулися з представниками ВО Свобода, внаслідок чого виникла бійка. Представники проросійських партій використовуючи непристойні жести, кулаки, а також обливаючи супротивників кефіром намагалися не допустити проведення зборів ВО Свобода, повідомляє  ІМК

Зараз ви читаєте новину «Непристойні жести, бійки і метання кефіром не зупинили людей Тягнибока ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути