Ексклюзиви
середа, 11 квітня 2018 10:29

Не погодився зі штрафом: суддя дав тюремні терміни депутатам-хабарникам

Не погодився зі штрафом: суддя дав тюремні терміни депутатам-хабарникам
На Дніпропетровщині суддя дав тюремні терміни депутатам-хабарникам. Фото: відкриті джерела

Суддя Дніпропетровського районного суду Сергій Ребров призначив двом депутатам Підгородненської міської ради Сергію Сотулі та Ігорю Брандзе покарання у вигляді позбавлення волі за отримання 137 тис. грн хабара.

Про це повідомляє сайт "Информатор".

У січні 2017 року житель Підгороднього подав заяву до міськради, щоб змінити цільове призначення ділянки площею 0,26 га для зведення будинку.

Заява потрапила на розгляд до комісії з питань агропромислового комплексу, охорони природи та раціонального використання земель, членами якої були обвинувачені. Під час зустрічі депутати запропонували надати їм $3 тис. за вирішення питання.

Пізніше, в березні, таку ж заяву, але на ділянку 9 соток, подала дружина заявника. Після того, як депутати дізналися про це, сума за 2 ділянки зросла до $5 тис.

Депутати повідомили, що без хабара документи не пройдуть сесію міськради. Вони також запевнили, що повернуть гроші заявнику, якщо сесія не вирішить питання позитивно.

Депутатів затримали у квітні після передачі їм 137 тис. грн за вплив на прийняття позитивного рішення їхніми колегами.

На суді Сотула та Брандзе щиро розкаялися у скоєному і нічого не заперечували.

Державний обвинувач, прокурор Іван Солдатов вважав, що обвинувачених можна покарати штрафом. Але суддя вирішив, що штраф за хабар $5 тис. – це занадто м'яке покарання.

"Кримінальним злочином матеріальний збиток не завдано, але діями обвинувачених завдано шкоди іміджу держави, прагнення якої направлені на подолання корупції на всіх рівнях", – йдеться у вироку суду.

У результаті Брандзе отримав покарання у вигляді 3 роки позбавлення волі, Сотула – 2 роки. Депутатів взяли під варту в залі суду. З вироком вони не погодилися і подали апеляцію.

Брандзе представляв ВО "Батьківщина", Сотула – "Нову політику".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тисячі правоохоронців і чиновників хочуть звільнити від декларування

Україна посіла 130-те місце серед 180 країн у світовому Індексі сприйняття корупції за 2017 рік від Transparency International. Сусіди у рейтингу - Гамбія, Іран, М'янма та Сьєрра-Леоне.

Зараз ви читаєте новину «Не погодився зі штрафом: суддя дав тюремні терміни депутатам-хабарникам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути