пʼятниця, 11 жовтня 2024 19:54

Назвали п'ять основних запитів Зеленського в європейському турне - Politico

Назвали п'ять основних запитів Зеленського в європейському турне - Politico
Назвали п'ять основних запитів Володимира Зеленського в європейському турне - Politico. Фото: yahoo.com

За 36 годин президент України Володимир Зеленський відвідав чотири країни.

До цього списку увійшли Британія, Франція, Італія та Німеччина. Ймовірно президент був зосереджений на п'яти запитах до лідерів чотирьох країн, повідомляє Politico.

У виданні зазначають, що першим запитом могло стати запрошення України до НАТО. Але найближчим часом отримати таке запрошення дуже непросто, оскільки проти все ще виступають США та Німеччина, тому шанси дуже малі.

Другим запитом назвали - захист неба України. Така ініціатива могла б бути реалізована при умові, що Польща та Румунія погодилися збивати російські дрони та ракети, що летять у їхній бік.

У Politico зауважили, що шанси на виконання такого прохання мінімальні, оскільки союзники бояться втягування у війну з Росією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без вступу України до НАТО, Європа залишиться незахищеною - NYT

Але союзники можуть виконати прохання України про передачу додаткових систем ППО. У цьому питанні головною метою для Києва є додаткові батареї Patriot та SAMP/T.

Третя умова - дозвіл на удари вглиб Росії. Зеленський на зустрічах з лідерами Британії, Франції, Італії та Німеччини, зокрема, просив про дозвіл на удари вглиб Росії переданою зброєю. Проте країни Європи продовжують побоюватися, що такий крок може спричинити розширення війни. Politico вважає, що шанси на вирішення цього питання також мінімальні.

Четвертий запит - відновлення обговорень щодо постачання Taurus. Незважаючи на прохання України, канцлер Німеччини Олаф Шольц категорично відмовляється передавати ЗСУ далекобійні ракети Taurus. Можливо, що Зеленський міг спробувати відновити обговорення навколо цього питання, але шанси змінити позицію німецької влади є низькими, сказали у Politico.

Останній запит - інвестиції в ОПК України. Українська влада хоче залучити інвестиції в оборонно-промисловий комплекс. Це дозволить покращити економіку країни та забезпечувати українських захисників зброєю. У цьому питанні вже спостерігається прогрес. Україна встигла укласти низку контрактів з іноземними оборонними підприємствами.

За оцінкою Politico, шанс на вирішення цього питання є найвищим порівняно з іншими запитами.

Президент України Володимир Зеленський хотів би завершення війни не пізніше 2025 року.

Зеленський представить канцлеру Німеччини Олафу Шольцу план, який допоможе цього досягнути.

Президент подякував канцлеру за підтримку формули миру і роботу разом з Україною заради дієвості самітів миру. Зеленський відзначив успішне проведення першого саміту, а також проінформував про підготовку до другого.

Зеленський сказав, що у світі всі бачать, що Російська Федерація ухиляється від чесної дипломатії, щоб закінчити цю війну справедливо і на основі Статуту ООН.

.

Зараз ви читаєте новину «Назвали п'ять основних запитів Зеленського в європейському турне - Politico». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути