понеділок, 23 вересня 2019 10:32

Назвали 5 цілей об'єднаного Міністерства культури, молоді та спорту

Назвали 5 цілей об'єднаного Міністерства культури, молоді та спорту
"Чесно кажучи, протягом останніх 29-ти років ніхто системно не займався тим, що називається культурою", — Бородянський. ФОТО: Lb.ua

Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський в ефірі "Громадського радіо" назвав 5 цілей для об'єднаного міністерства.

Перша — підвищення залученості громадян до суспільного життя. Друга — культурне розмаїття та доступність культурних послуг. Третя – це підвищення ідентичності. Четверта – збільшення частки культурних індустрій у структурі валового внутрішнього продукту. П'ята – збільшення внутрішнього і зовнішнього туризму в Україні.

"Стійке громадянське суспільство може бути тільки тоді, коди ми починаємо один із одним співпрацювати. І не на роботі, а поза роботою. У стійких демократіях така співпраця дуже розвинута, і люди після роботи разом об'єднуються, щоб разом досягнути якихось суспільних цілей. Відсоток таких людей складає близько 30%, які щось роблять для суспільства поза роботою. У нас такий відсоток – 6%. Тому наше завдання зробити так, щоб цей відсоток збільшити. Це впливає і на обороноздатність країни, і на якість того, як ми живемо", — пояснив мету про залучення громадян до суспільного життя Бородянський.

У сфері інформаційної медіа безпеки працюватимуть над створенням українського медіаконтенту та політик, які запобігатимуть маніпулюванню суспільною думкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр культури розповів, чому почав говорити українською

У новому Кабінеті міністрів три відомства — культури, інформаційної політики, молоді та спорту — об'єднали в Міністерство культури, молоді та спорту.

Міністром культури, молоді та спорту став екс-директор телеканалу СТБ Володимир Бородянський.

Зараз ви читаєте новину «Назвали 5 цілей об'єднаного Міністерства культури, молоді та спорту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути