вівторок, 25 червня 2013 17:12

"Наша країна – банкрут. Її рятує тіньова економіка й олігархи" - "свободівець"

"Наша країна – банкрут. Її рятує тіньова економіка й олігархи" - "свободівець"
Депутат прогнозує дефолт для України одразу ж після президентських виборів. Фото: Андрій ЯНОВИЧ

Україна є банкрутом, і її чекає неминучий дефолт. Він станеться одразу ж після президентських виборів. До цього курс гривні і мінімальну соціальну стабільність у державі утримуватимуть штучними адміністративними методами.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів депутат тернопільської облради Леонід Бицюра, коментуючи ситуацію з затримкою казначейством грошей міської ради.

"Торік затримки проведення грошей казначейством ми бачили у жовтні-грудні. Цього року це почалося з першого місяця. Країна є банкротом, і всі економісти і бюджетники це розуміють. Уряд не може закрити найнеобхідніші соціальні виплати. Зараз у них є величезний дотаційний східний регіон, де вони зобов'язані дотувати шахти по галузевій програмі. Для того, щоб закрити ці всі дірки, вони відбирають гроші у місцевого самоврядування", - каже Бицюра.

Депутат прогнозує дефолт для України одразу ж після президентських виборів.

„Зараз Україну рятує дві речі: тіньова економіка – гроші, які людям вдається приховати від держави, й олігархи при владі. Вони не можуть допустити падіння гривні, бо в такому випадку долар злетить до небес, і вони не зможуть купити його достатньо для розрахунку за зовнішніми державними зобов'язаннями і за газ – це величезні суми. Тим же олігархам, які володіють металургією, падіння гривні навіть на руку. Адже вони продають продукцію за кордон і отримують за неї гроші в валюті", - зазначив "свободівець".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "За півроку-рік країна дійде до дефолту" - нардеп Розенко

Найвірогідніше, за його словами, економіка України потрохи занепадатиме аж до 2015-ого року.

"За 22 роки Україна показала себе як неефективна держава – ніхто нічим не займався. Ми все, що могли – втратили. Найнеефективніша економіка, найгірші умови для підприємництва, найбільша корупція у світі. Водночас, нечувані витрибеньки Кабміну, президента і Верховної Ради. Довіри населення, щоб вкладати гроші в економіку, у розвиток малого і середнього бізнесу – немає. Інвестиційний клімат відсутній. Скоріш за все, у такому стані все і тягнутиметься найближчі роки. Затримки казначейських проплат гальмуватимуть економіку – підприємства будуть думати не над тим, як створити додаткові місця, а як утриматися на плаву", - каже депутат.

Бицюра нагадує, що процедуру дефолту і відмову від усіх зобов'язань проходили багато країн світу, зокрема і Росія у 1998 році.

"Це обнулення позицій і можливість почати все спочатку. Однак при цьому для країни передбачається низка санкцій", - наголосив політик.

Зараз ви читаєте новину «"Наша країна – банкрут. Її рятує тіньова економіка й олігархи" - "свободівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

87

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути