Ексклюзиви
четвер, 01 грудня 2022 01:28

Спецтема: Війна Росії проти України

NASAMS для України: США уклали офіційний контракт з компанією Raytheon

NASAMS для України: США уклали офіційний контракт з компанією Raytheon
Всього Україна повинна отримати вісім батарей ППО NASAMS. Фото: defensie.nl

Міністерство оборони США підписало офіційний контракт вартістю в $1,2 млрд з компанією Raytheon Technologies на виробництво для України зенітно-ракетних комплексів NASAMS.

Офіційно про укладення контракту в Пентагоні оголосять 6 грудня, повідомляє інформаційне агентство Reuters з посиланням на власні джерела.

Всього США схвалили поставку для України восьми батарей ППО NASAMS. Перші дві Україна отримала в листопаді 2022 року, решту, згідно з контрактом, вона отримає до 2025 року включно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Компроміси не потрібні: Зеленський висловився про рішення Ізраїлю щодо ППО для України

Вартість однієї батареї NASAMS становить близько $94 млн. Поставка шести батарей NASAMS - це частина п'ятого пакета військової допомоги за програмою "Ініціатива сприяння безпеці України (USAI)", про який Пентагон оголошував ще 24 серпня загальною вартістю в $2,98 млрд.

Крім виробництва шести батарей NASAMS, в контракт входить навчання персоналу, технічне обслуговування і боєприпаси для комплексів.

У Держдепартаменті 30 листопада заявили, що Сполучені Штати Америки та їхні союзники зараз зосереджені на наданні Україні систем протиповітряної оборони для створення кращої можливої оборони.

Раніше в Пентагоні повідомили, що Україні не дадуть найближчим часом системи протиракетної оборони Patriot. Але підкреслили, що захист українського неба є пріоритетним для них питанням.

Зараз ви читаєте новину «NASAMS для України: США уклали офіційний контракт з компанією Raytheon». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути