Ексклюзиви
вівторок, 14 грудня 2010 18:27

Нардепи прийняли законопроект про бюджет за основу

Нардепи прийняли законопроект про бюджет за основу

Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроект про внесення змін до Бюджетного кодексу України.

За таке рішення у вівторок проголосували 259 депутатів з 427, що зареєструвалися в залі.

Законопроект внесений до Верховної Ради в пакеті з проектом держбюджету-2011. Це є традицією кількох останніх років після того, як Конституційний суд заборонив вносити законом про держбюджет зміни до інших законів.

Традиційно документ містить виправлення, спрямовані на збільшення доходів бюджету і скорочення його витрат.

Запропоновані поправки до кодексу про надра і закони "Про нафту і газ" та "Про державну геологічну службу України", спрямовані на встановлення максимальної вартості продажу нафти на аукціонах і впровадження прозорої процедури продажу спеціальних дозволів на користування надрами на аукціонах.

Стосовно дозволів уряд фактично пропонує відмовитися від обумовленого в законі "Про нафту і газ" порядку проведення конкурсу, і просить надати право визначати його самостійно.

Поправками до закону "Про оренду державного та комунального майна" уряд пропонує дозволити оренду і суборенду невикористаного держмайна на конкурсах з урахуванням встановлених Кабміном індикативних ставок орендної плати.

У частині продажу об'єктів незавершеного будівництва уряд ініціює проведення такого продажу на відкритих аукціонах тільки разом із земельною ділянкою, на якій розташований цей об'єкт.

Кабмін також знову робить спробу зобов'язати підприємства виплачувати дивіденди, розраховуючи на додаткові доходи від податку на дивіденди, а також обумовлює розмір виплати дивідендів підконтрольними державі компаніями: як правило, 30% чистого прибутку.

Крім того запропоновано на 2011 рік зупинити дію норми про виплату суддям винагород та допомоги на оздоровлення, а також передати повноваження із затвердження кошторису Нацбанку від ради правління.

Раніше Рада прийняла проект закону про держбюджет у першому читанні.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Нардепи прийняли законопроект про бюджет за основу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути