четвер, 25 лютого 2021 15:47

Нардепа-"слугу" викрадали на замовлення ексміністра Рудьковського

Нардепа-"слугу" викрадали на замовлення ексміністра Рудьковського
Олег Семінський обирався у Верховну Раду від "Слуги народу" по округу у Чернігові. Фото: pravda.com.ua

Служба безпеки України розкрила викрадення 2012 року колишнього керівника Нафтогазвидобування Олега Семінського, теперішнього народного депутата від "Слуги народу".

Правоохоронці прізвище не називають. Тим часом "Українська правда" пише, що йдеться про Семінського, який є заступником голови Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг.

За даними слідства, на початку 2012-го Семінського викрали і більш як 3 років утримували в нелюдських умовах, систематично катували та вимагали від нього і його родичів сплатити неіснуючий борг - $200 млн.

Замовником викрадення є колишній бізнес-партнер Семінського, народний депутат кількох скликань, який в минулому займав посаду міністра транспорту та зв'язку. За даними журналістів, йдеться про Миколу Рудьковського.

Він був міністром за часів президентства Віктора Ющенка, а також нардепом від Партії регіонів з 2012-го по 2014 рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шарія оголосили в розшук - СБУ

Задокументовано, що до здійснення злочину Рудьковський залучив групу виконавців, зокрема представників "кримінального світу".

У межах провадження повідомлено про підозру 5 особам за кримінальними статтями "Катування", "Викрадення людини" та "Вимагання".

2 лютого цьогоріч Печерський районний суд міста Києва арештував акції Нафтогазвидобування, що належать брату Рудьковського Сергію. Арешт відбувся в рамках кримінального провадження за фактом викрадення Семінського.

Семінський заявляв, що компанія створювалася на умовах приналежності йому 10% акцій статутного фонду. Утримувачем пакету акцій чинний нардеп назвав Миколу Рудьковського.

У даний час мажоритарним власником Нафтогазвидобування є група ДТЕК Ріната Ахметова.

У грудні 2019 року Московський суд виніс вирок Миколі Рудьковському - до 2 років позбавлення волі. Йому інкримінували напад на посольство РФ.

Микола Рудьковський був міністром транспорту і зв'язку у 2006-2007 роках, нардепом від Соціалістичної партії, Партії регіонів.

Зараз ви читаєте новину «Нардепа-"слугу" викрадали на замовлення ексміністра Рудьковського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути