вівторок, 22 травня 2018 21:20

Нардеп розписав можливості "прихлопнути" пропагандистський "Інтер"

Нардеп розписав можливості "прихлопнути" пропагандистський "Інтер"
Механізми боротьби з пропагандою у ЗМІ пропишуть у законі про нацбезпеку. Фото: Gadoo

У законі про нацбезпеку та оборону пропишуть механізм покарання ЗМІ за розповсюдження пропаганди та порушення законів у своїй риториці.

Про це сказав секретар комітету ВР із питань нацбезпеки й оборони Іван Вінник в ток-шоу Остапа Дроздова на телеканалі ZIK.

"Є", - відповів Вінник на питання журналіста, чи є в Україні можливості "прихлопнути цю повну Рашу" - телеканал "Інтер".

"Ми зараз обговорюємо законопроект президента про національну безпеку. Одна зі сфер її забезпечення - комунікативна безпека. Вона опікується змістом інформації, яка поширюється у середовищі. Це те, що межує між свободою слова і пропагандою... Якщо ми називаємо наших героїв фашистами - порушуємо закон про декомунізацію. Якщо показуємо парад, який проходить на підконтрольній Російській Федерації території, - це загроза національній безпеці і пропаганда.

У нас цієї бази зараз нема... Ми введемо визначення "комунікативної безпеки". Розмежуємо "свободу слова" і "журналістику" від "пропаганди" і злочинних дій на викривлення ідеологічного сприйняття", - сказав Вінник.

Він пояснив механізм покарання ЗМІ. Нацрада з питань телебачення і радіомовлення моніторить контент медіа. При виявленні порушення - звертається до СБУ. Там реєструють провадження за новою статею Кримінального кодексу. Далі справа іде в суд. Там можуть зобов'язати ресурс зняти з циркуляції, спростувати чи вибачитися за розповсюджену інформацію. Якщо ні - до медіа застосують примусові дії, включно з відкликанням ліцензії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інтер веде мовлення без законної ліцензії

У концерті до 9 травня на телеканалі "Інтер" ведучі називають героїв України "фашистськими злочинцями". А під час зйомок пенсіонерів із портретами ветеранів службу "Інтера" обурила наявність в руках жінок синіх і жовтих пакетів.

Зараз ви читаєте новину «Нардеп розписав можливості "прихлопнути" пропагандистський "Інтер"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути