середа, 31 березня 2021 12:26

Наобіцяв і не виконав. Зеленський святкує другу річницю першої перемоги
5

Про участь у виборах президента Зеленський оголосив 31 грудня 2018-го в ефірі “1+1”.
Фото: скріншот YouTube Студия Квартал 95 Online
Лідер перегонів обіцяв показати “п’ятірку своїх людей” до кінця другого туру.
Після оголошення перших результатів він подякував українцям, які голосували “не по приколу”.
Тодішній кандидат у президенти Володимир Зеленський грає в настільний теніс у передвиборчому штабі після першого туру.
У передвиборчій програмі Зеленського 71 обіцянка.

2 роки тому, 31 березня 2019-го, відбувся 1-й тур президентських виборів. Лідером був нинішній президент Володимир Зеленський. Його підтримали 30,24% виборців.

"Нам все одно з ким бути в 2-му турі. Ми ні з ким не домовлялися. Ми молоді люди, не хочемо бачити все те минуле у своєму майбутньому, в майбутньому нашої країни. Я вдячний кожному з вас, вдячний кожному журналісту. З різних каналів, не важливо, які вони, "прямі" чи "криві". Я хочу подякувати всім українцям, які голосували сьогодні "не по приколу", - відреагував на результати під час виступу в штабі в ніч виборів.

"Так ви маріонетка Свинарчука, чи Свинарчук ваша маріонетка? Я готовий (до дебатів. - Gazeta.ua). Порошенко, так Порошенко. Команду покажу до кінця 2-го туру. Прем'єр-міністром бачу професійну людину, фахівця. Прізвища немає", - сказав журналістам на 1-му брифінгу.

У передвиборчій програмі Зеленського 71 обіцянка. Одну з них він провалив за 2 дні після інавгурації. Говорив, 1-м законопроєктом буде проєкт закону "Про народовладдя": "Тільки народ України формуватиме основні завдання для влади через референдуми та інші форми прямої демократії". Проте першим стало внесення змін до закону України "Про державні закупівлі".

Не брати більше участі в шоу студії "Квартал 95" теж зобов'язувався. Утриматися не зміг. З'являвся на сцені "Ліги сміху" та "Вечірнього кварталу".

Не раз зазначав, що не триматиметься за посаду. "Якщо коли-небудь порушу закон, я піду сам", - заявляв Зеленський. Не був законним його указ про скасування призначення Володимира Горковенка членом Нацради з питань телебачення і радіомовлення. Верховний суд визнав рішення протиправним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без Зеленського: Макрон, Меркель і Путін обговорили ситуацію на Донбасі

"Нові обличчя" теж провалилися. Президент призначив Андрія Богдана керівником Адміністрації президента. Раніше той був заступником міністра юстиції в уряді Тимошенко і заступником міністра Кабміну в уряді Азарова.

Перед виборами нинішній президент багато говорив про війну на Донбасі: "Впевнений, що за мою каденцію ми її закінчимо".

2-ге місце посів тодішній президент Петро Порошенко з результатом 15,95%. 3-тє - лідерка ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко з 13,40%.

2-й тур відбувся 21 квітня 2019-го.

Про участь у майбутніх виборах президента України Зеленський оголосив 31 грудня 2018 року в ефірі телеканалу "1+1".

Зараз ви читаєте новину «Наобіцяв і не виконав. Зеленський святкує другу річницю першої перемоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути