Ексклюзиви
пʼятниця, 14 грудня 2012 13:28

Кандидати на державні посади повинні підтвердити, що не мають офшорних рахунків - Наливайченко

Кожен, хто претендує на високі державні посади, - в тому числі прем'єр-міністра та спікера, повинен напиcати заяву, у якій гарантує, що не має офшорних рахунків або незаконно нажитого майна за кордоном. Також ця людина повинна підписати згоду на перевірку цих даних у міжнародних фінансових інституціях та через FATF.

Про це заявив народний депутат від фракції "УДАР" Валентин Наливайченко.

Він наголосив, що дотримання таких вимог може стати передумовою для люстрації української влади.

Говорячи про обрання спікера парламенту, Наливайченко підкреслив, що новообраний голова Верховної Ради повинен відповідати конкретним критеріям, щоб стати справді спікером парламенту, а не лише Партії регіонів.

"Перший критерій - непричетність до корупції. Другий - непричетність до порушення прав людини і свободи слова. Третій - повага до кожного депутата, до опозиції - до парламентаризму загалом".

Політик констатував, що сьогоднішня влада не готова відповідати таким критеріям, а значить - не відповідає очікуванням людей.

"Люди чекають від депутатів нових якісних законів і захисту. Ми повинні покінчити з безсиллям опозиції і законодавчої гілки влади. Завдання "УДАРу" - повернути в Україну парламентаризм", - сказав Наливайченко.

Зараз ви читаєте новину «Кандидати на державні посади повинні підтвердити, що не мають офшорних рахунків - Наливайченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути