Ексклюзиви
середа, 10 січня 2018 13:20

Найєм побачив "зраду" у рішенні влади

Найєм побачив "зраду" у рішенні влади
У Державному бюро розслідувань можуть відсторонити громадськість від процесу відбору кадрів, попереджає нардеп Мустафа Найєм. Фото: censor.net.ua

У Державному бюро розслідувань можуть відсторонити громадськість від процесу відбору кадрів.

Про це у Facebook повідомив народний депутат Мустафа Найєм.

"Щойно Кабінет міністрів оприлюднив Типовий порядок призначення на посади у ДБР, згідно з яким працівників ДБР відбиратиме конкурсна комісія, яка формується рішенням голови ДБР з представників органу Бюро та інших державних органів. Залучення представників громадських об'єднань та членів Ради громадського контролю ДБР не є обов'язковим", - написав він.

Відповідно до оприлюдненого порядку призначення на посади, ДБР може стати єдиним новосформованим правоохоронним органом, "керівництво якого теоретично допускає відсторонення громадськості від процедури відбору кадрів".

"Згідно з документом, склад Ради визначатиметься не відкритим веріфікованим інтернет-голосуванням, як це відбувалось, наприклад при формуванні РГК НАБУ, а рейтинговим голосуванням усіх, хто захоче брати участь у Установчих зборах", - повідомив нардеп.

Склад Ради формується за результатами конкурсу, проведеного під час установчих зборів шляхом рейтингового голосування за представників громадських об'єднань, які особисто присутні на установчих зборах.

"Такий порядок утворення РГК створює дуже великий ризик, що левову частину учасників установчих зборів складатимуть представники фейкових або кишенькових громадських об'єднань, які можуть використовуватись як політичними силами, так і керівництвом самого Бюро", - заявив Найєм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Між створенням ДБР і призначенням Луценка провели паралелі

22 листопада 2017 року президент Петро Порошенко підписав указ про призначення директором ДБР Романа Труби. Він подавав документи на посади в керівництві бюро серед 81 кандидата. У фінал вийшли 19. За повідомленням ЗМІ, Роман Труба як прокурор Пустомитівського району у грудні 2013 року погоджував клопотання про заборону виїзду за межі Львова одному із активістів Євромайдану.

У Мін'юсті заявили, що Труба не пройшов люстраційної перевірки.

Зараз ви читаєте новину «Найєм побачив "зраду" у рішенні влади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути