Ексклюзиви
пʼятниця, 22 травня 2020 07:51

"Над ними попрацювали і ми знаємо на чию користь" - експосол США про "плівки Деркача"

"Над ними попрацювали і ми знаємо на чию користь" - експосол США про "плівки Деркача"
"Плівки Деркача" прокоментував експосол США Джон Гербст. Фото: prm.ua

Над плівками Деркача із записом розмови нібито між 5 українським президентом Петром Порошенком і віцепрезидентом США Джо Байденом хтось попрацював, а тому великого скандалу немає.

Про це заявив експосол США в Україні Джон Гербст в ефірі ток-шоу "Право на владу".

"Ви говорите про великий скандал, я не розумію, чому скандал. Усі знали і розуміли до цих плівок, що Байден сам сказав Порошенку щодо прокурора і щодо американської міжнародної допомоги. І це не була лише позиція США. Це була позиція МВФ, Франції, Великої Британії, Німеччини і так далі. Євросоюзу. Скандалу я просто не бачу. Це стара історія і не новина. Хтось працював над цими плівками і ми знаємо на чию користь: і однієї величезної держави, і одного величезного бізнесмена", - пояснив Гербст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа Байдена-Порошенка - це постріл України собі в ногу

На запитання про можливу причетність Росії до плівкового скандалу чиновник відповів ствердно.

"Безумовно. Я пам'ятаю плівки у Кучми. Ми завжди радилися зі своїми українськими колегами. І, наприклад, до виборів 2004 року я неодноразово говорив і з президентом Кучмою і тодішнім прем'єр-міністром Януковичем, що ми очікуємо чистих виборів. Якби Янукович виграв чисті вибори, ми вітали б його. Але ми сказали їм, що було б недобре фальсифікувати вибори. Це була наша порада", - розповів Гербст.

У штабі колишнього віцепрезидента США Джо Байдена відреагували на "плівки Деркача", назвавши їх "повністю відредагованими". У Байдена вважають оприлюднення записів продовженням російських зусиль щодо дискредитації політика.

Зараз ви читаєте новину «"Над ними попрацювали і ми знаємо на чию користь" - експосол США про "плівки Деркача"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути