Ексклюзиви
четвер, 28 листопада 2019 14:49

Нацбанк подав позов проти Дубінського

 

Національний банк України подав у суд проти нардепа від фракції "Слуга народу" Олександра Дубінського за наклеп. Нацбанк запевняє, що за цілеспрямованою атакою на банк через Дубінського стоїть ексвласник ПриватБанку Ігор Коломойський.

"Національний банк вимагає спростувати недостовірну інформацію, поширену ним у мережі інтернет у обліковому записі DubinskyPro на вебресурсах youtube.com та facebook.com. Він повідомив, що керівництво Національного банку в особі Голови НБУ Якова Смолія та першого заступника Голови Катерини Рожкової нібито організувало "злодійську схему", яка полягає у цілеспрямованому виведенні банків із ринку за хабарі від їхніх акціонерів для подальшої виплати їм компенсації з держбюджету", - повідомляють у Нацбанку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 24 квартири, 17 автомобілів: журналісти розповіли про "слугу народу" Дубінського

У Нацбанку заявляють, що звинувачення Дубінсього є "безпідставними та абсурдними", які очорнюють репутацію.

Очищення банківського ринку НБУ пов'язує з тим, що у 2014-2016 роках банки мали недостатньо капіталу та не могли розраховуватися зі своїми клієнтами. А виведення з ринку "Радикал банку", яке Дубінський приводить у якості прикладу "корупції у Нацбанку" пов'язане з порушеннями у сфері готівкового обігу, які загрожували коштам вкладників.

Нардеп Олександр Дубінський раніше працював на телеканалі "1+1", який належить олігарху Ігорю Коломойському. Напередодні правління Нацбанку випустило офіційну заяву, в якій повідомило про тиск зі сторони Коломойського. Метою тиску Нацбанк назвав зрив переговорів між Україною та МВФ.

Зараз ви читаєте новину «Нацбанк подав позов проти Дубінського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути