пʼятниця, 28 вересня 2018 17:50

НАБУ програло апеляцію у справі про корупцію в Міноборони

НАБУ програло апеляцію у справі про корупцію в Міноборони
Справа про нібито корупцію при закупівлі палива посадовими особами Міністерства оборони у компанії "Трейд Комодіті" розвалюється. Фото: Укрінформ

Адміністративний апеляційний суд Києва відмовився задовольнити апеляції НАБУ і Державної аудиторської служби у справі про корупцію в Міністерстві оборони. Про це йдеться в сюжеті ТСН.

"Апеляційні скарги Національного антикорупційного бюро України та Державної аудиторської служби України залишити без задоволення".

Таким чином, апеляційний суд залишив в силі рішення суду першої інстанції, який визнав акт перевірки Держаудитрської служби Міністерства оборони недійсним. Що, в свою чергу, означає, що справа про нібито корупцію в Міністерстві оборони при закупівлі палива розвалюється.

Нагадаємо, мова йде про справу дворічної давнини. Тоді в НАБУ повідомили про розкриття "злочинної схеми" в Міністерстві оборони в ході закупівлі палива і нарахували 149 мільйонів збитків.

Схема нібито полягала в угоді міністерства з компанією "Трейд Комодіті", яка під час торгів запропонувала найнижчу на той момент ціну.

Через зростання цін на українському та світовому ринках було прийнято рішення змінити ціну, що не суперечить законодавству. І навіть після зміни ціни, як уточнював адвокат одного з інвесторів компанії Віталій Касько, ціна на паливо від "Трейд Комодіті" була найнижчою на ринку держзакупівель.

При цьому, ціна залишалася нижчою, ніж у інших держкомпаній і, більш того, вона була на 10% нижче ціни, за якою закуповували паливо в Національному антикорупційному бюро.

В ході розслідування були затримані заступник міністра оборони Ігор Павловський і директор Департаменту держзакупівель Міноборони Володимир Гулевич.

Один із затриманих, полковник Володимир Гулевич в ході одного з судових засідань заявляв, що якби знав, що через договори про закупівлю палива його відсторонять від посади, заарештують все майно сім'ї, а його самого посадять під цілодобовий арешт, то все одно підписав б ці договори.

"Справжній злочин - це залишити без палива воюючої армії, тобто поставити під реальну загрозу боєздатність і життя товаришів по службі", - сказав полковник.

Тепер же, після засідання Адміністративного апеляційного суду адвокат Віталій Касько заявив, що "по суті зруйновано єдиний доказ, на якому грунтувалося кримінальне провадження НАБУ".

Зараз ви читаєте новину «НАБУ програло апеляцію у справі про корупцію в Міноборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути