неділя, 28 жовтня 2012 23:57

На Троєщині затримали людей, які платили за Герегу

На Троєщині затримали людей, які платили за Герегу
За Галину Герегу роздавали гроші. Фото: obozrevatel.com

У районі Троєщини, що у Києві затримали двох жінок, які платили гроші виборцям, які голосували за кандидата в депутати секретаря Київради Галину Герегу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Все пройшло чудово - міжнародний спостерігач про голосування

"До нас надійшла інформація, що на Троєщині застосовують так звані "каруселі". Люди виносять свої бюлетені на вулицю, показують за кого голосували і отримують за свій голос гроші. В даному випадку голосували за Галину Герегу. На місце виїхали працівники міліції, жінок опитали, і вони у всьому зізналися", - повідомив заступник голови юридичної служби ВО "Свобода" Олег Бондарчук.

Юрист також зазначив, що по всій Україні відбуваються дрібні фальсифікації. Так, у Дніпропетровську після закриття виборчої дільниці закинули у скриньку пачку бюлетенів.

"На щастя цей факт зафіксували і будуть прийняті відповідні міри. На жаль такі випадки не поодинокі. На дільниці в Одеській області виключили світло, аби вимкнулись камери і це не завадило фальсифікації. У Фастові на Київщині зупинили підрахунок голосів. Наш спостерігач виїхав на місце, а там ніби то все нормально, до чоловіка який повідомив про цей факт не вдалося додзвонитись. Це свідчить про те, що хочуть затягнути підрахунок бюлетенів аби мати час для фальсифікацій", - наголосив Бондарчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У міліцію подали 237 скарг з приводу виборів

Найбільші порушення, які спостерігалися проти партії ВО "Свобода", це штамп "вибув" навпроти назви політичної сили.

"Це було у близько 50-ти округах. На тих дільницях був зірваний виборчий процес. В декількох місцях так і не змогли виправити цю ситуацію. Там вибори будуть визнані недійсними, тому що це не відповідає чинному законодавству", - повідомив юрист.

Зараз ви читаєте новину «На Троєщині затримали людей, які платили за Герегу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути