середа, 19 червня 2019 04:01

На Порошенка завели п'яту справу

На Порошенка завели п'яту справу
ДБР завело на Порошенка ще одну справу. Фото: ТСН

Державне бюро розслідувань відкрило п'яте кримінальне провадження проти колишнього президента України Петра Порошенка.

Кримінальне провадження відкрито не лише щодо Порошенка, але і спікера Верховної Ради Андрія Парубія, у своєму Telegram-каналі повідомив юрист, колишній заступник глави адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрій Портнов.

Справа стосується формування парламентської коаліції у 2016-му році і призначення Кабінету міністрів. Портнов вважає, що Порошенко і Парубій сфальсифікували документи про створення коаліції, і уряд було призначено незаконно.

ДБР за заявою Портнова відкрило провадження за трьома статтями Кримінального кодексу України – дії, вчинені з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади; зловживання владою або службовим становищем; видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко не звільнив скандального Семочка з розвідки

Нагадаємо, 20 травня екс-заступник глави Адміністрації президента часів Януковича Андрій Портнов написав на своїй сторінці в Facebook, що подав до Державного бюро розслідувань заяву про злочин проти п'ятого президента України Петра Порошенка. Державне бюро розслідувань після цієї заяви розпочало досудове розслідування за фактом можливої державної зради перших осіб держави.

Зараз ви читаєте новину «На Порошенка завели п'яту справу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути