вівторок, 28 березня 2017 09:48

На перший погляд, це якісь придурки. Але це не так - Небоженко про "чеченську справу Яценюка"

На перший погляд, це якісь придурки. Але це не так - Небоженко про "чеченську справу Яценюка"
Політолог Віктор Небоженко каже, що відкрите проти Арсенія Яценюка кримінальне провадження в Росії свідчить про те, кого насправді Кремль вважає своїм основним ворогом в Україні

Відкрита в РФ кримінальна справа проти Арсенія Яценюка свідчить про те, кого насправді Кремль вважає своїм основним ворогом в Україні.

Як передає "Цензор.НЕТ," так у Facebook прокоментував новину про клопотання про арешт лідера партії "Народний фронт" Арсенія Яценюка в Єсентукському міському суді Ставропольського краю Росії політолог Віктор Небоженко.

"На перший погляд, це якісь придурки з РФ, яким немає чого робити. Насправді це не так. Щодо провідних і перспективних політиків України, все вирішується на найвищому рівні в Кремлі, а не в Єсентуках", - написав політолог.

"І якщо вони відкрили кримінальну справу з вимогою взяття під варту колишнього прем'єр-міністра Яценюка, а не проти голови Верховної Ради Парубія, чи не проти головнокомандувача і президента України Порошенка і навіть не проти нинішнього прем'єр-міністра України Гройсмана - все це свідчить про те, кого насправді Кремль вважає своїм основним ворогом в Україні", - вважає Небоженко.

Нагадаємо, Посольство України в Росії отримало копію повідомлення Єсентукського міського суду Ставропольського краю про те, що слідчий з особливо важливих справ Головного слідчого управління слідчого комітету РФ Північно-Кавказького округу Найманов А. К. направив до суду клопотання про арешт Арсенія Яценюка за звинуваченням у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 209 КК РФ, п. п. "в", "с", "н" ст. 102, ч. 2 ст.15, п. п. "в", "с", "н" ст. 102 КК.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив лідер "Народного фронту". Це статті: "Участь у стійкій оозброєній групі (банді) або в здійснюваних нею нападах"; "Відповідальність за готування до злочину і за замах на злочин"; "Умисне вбивство при обтяжуючих обставинах".

Арсеній Яценюк назвав ці звинувачення "маячнею, але також і продуманим сценарієм": "Кремль шукає юридичні механізми переслідувань українських політиків. У цьому сценарії є намір вивести тему "звірств Яценюка в Чечні" на новий рівень для широкого спектру подальших дій. Очевидно: на фоні всіх останніх резонансних подій - цинічних вбивств та репресій проти опозиції - російська диктаторська влада переходить до нового витка гібридної війни".

Зараз ви читаєте новину «На перший погляд, це якісь придурки. Але це не так - Небоженко про "чеченську справу Яценюка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути