Ексклюзиви
пʼятниця, 16 грудня 2011 22:58

На Банковій розповіли, що буде на саміті "Україна-ЄС"

На Банковій розповіли, що буде на саміті "Україна-ЄС"

У ході саміту "Україна-ЄС" сторони підіб'ють підсумки співпраці у 2011 році та окреслять пріоритетні напрями взаємодії на найближче майбутнє.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на прес-службу президента.

Українську делегацію очолюватиме президент Віктор Янукович. Європейський Союз представлятимуть президент Європейської Ради Герман Ван Ромпей та президент Європейської Комісії Жозе Мануель Баррозу.

"У ході Саміту сторони підіб'ють підсумки співпраці у 2011 році та окреслять пріоритетні напрями взаємодії на найближче майбутнє - зокрема в контексті укладення Угоди про асоціацію, яка стане ключовим інструментом реалізації євроінтеграційних прагнень нашої держави на середньострокову перспективу", - зазначили в прес-службі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єврокомісар Фюле відвідає Україну напередодні саміту Україна-ЄС

У контексті поглиблення торговельно-економічного співробітництва лідери України та Євросоюзу розглянуть перспективи створення передбаченої Угодою про асоціацію поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі, що спрямована на забезпечення поступової інтеграції економіки України до внутрішнього ринку ЄС.

На порядку денному саміту також стоятимуть питання щодо подальшого поглиблення секторальної співпраці між Україною та ЄС, зокрема у сфері енергетики і транспорту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бютівці": апеляцію у справі Тимошенко перенесли через саміт Україна-ЄС

Янукович, як повідомляє його прес-служба, "обговорить зі своїми європейськими колегами прогрес, досягнутий у діалозі з ЄС щодо запровадження безвізового режиму на основі відповідного Плану дій, представленого під час попереднього саміту "Україна - ЄС" у листопаді 2010 року".

"Будуть підбиті підсумки переговорів про внесення змін до угоди між Україною та ЄС стосовно візових спрощень, що має на меті розширення категорій громадян України, які користуються правом на спрощене оформлення безкоштовних і багаторазових віз для поїздок до держав-членів ЄС", - зазначили в адміністрації президента.

Зараз ви читаєте новину «На Банковій розповіли, що буде на саміті "Україна-ЄС"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути