пʼятниця, 14 вересня 2018 17:32

МВФ побачив просвітлення ситуації в Україні

МВФ побачив просвітлення ситуації в Україні
МВФ бачить зростання в Україні. Фото: відкриті джерела

Міжнародний валютний фонд змінив програму допомоги Україні як країні, яка вийшла з переддефолтного стану. Про це заявила представник президента у парламенті Ірина Луценко.

"МВФ змінив програму допомоги, з якою працювали, на програму stand-by. А програма міжнародної допомоги stand-by дається тим країнам, які вийшли з переддефолтного стану.

Уже навіть те, що МВФ змінив програму для країни, яка починає розвиватися, має ще проблеми, але яка вже не в переддефолтному стані, свідчить про визнання міжнародними фінансовими інституціями того, що Україна показує дуже хороше зростання", - сказала Луценко.

Із 6 по 19 вересня в Києві працює місія Міжнародного валютного фонду. За її підсумками мають дати $2 млрд допомоги. Від 2015-го Україна отримала від фонду 4 кредитні транші на $8,7 млрд за програмою розширеного фінансування. Її загальний обсяг - $17,5 млрд.

МВФ наполягає, щоб ціна на газ для населення була ринковою. Вона зросте на 25% цьогоріч і на 15% - наступного, кажуть у Нацбанку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Долар, мінімалка та інфляція: яким буде держбюджет-2019

Мінімальна зарплата з 1 січня 2019-го зросте до 4170 грн, заявляв прем'єр-міністр Володимир Гройсман журналістам у Вінниці.

Зараз ви читаєте новину «МВФ побачив просвітлення ситуації в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути