четвер, 02 серпня 2018 14:06

Москва включає новий план

Москва включає новий план
Теракт, який готували Надія Савченко і Володимир Рубан - був планом "Б" Москви. Зараз у Росії можуть готувати інший. Фото: Апостроф

Теракт, який готували нардеп Надія Савченко та Володимр Рубан - це план "Б" Росії. Після його провалу Москва може організовувати наступний. Про це розповів генеральний прокурор Юрій Луценко під час прес-конференції.

"Справа Савченко показує, до чого доводить ультрапопулізм. Це історія про червоне козацтво чи армію. Вони так ненавиділи панів, що знищили свою державу. Потрібно знищити олігархів і пару етнічних меншин - ці тези використовують і в ДНР, ЛНР, де будують так звану "народну республіку" - всі можуть володіти чужою машиною, квартирою. Можуть грабувати. Але казати, що винні олігархи. Це призводить до знищення України. Савченко заражена цим вірусом більшовизму. Хотіла встановити химерну республіку, де всі "побратаються".

Маніпуляція та брехня рано чи пізно закінчуються спробою державного перевороту. Це поєднані речі. У часи війни вони діють на користь ворога. План, який розробляли в Москві, був вимушеним кроком після того, як Путін не зміг реалізувати військовий захват України. Це був план "Б" - повалення держави руками самих українців. Не виключаю, що зараз включається новий план дестабілізації країни з метою організації обурення та ненависті щодо своєї країни".

Савченко загрожує максимальне покарання за підготовку теракту.

"Для Савченко буде максимальне покарання за підготовку терористичного акту. Тільки суд може визначити доведеність і пом'якшувальні фактори. Але ми вважаємо, що фактів достатньо, щоб довести вину Савченко та Рубана.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У справі Савченко почався новий етап

Ця справа була однією з п'яти найважчих справ, які особисто контролював. Усі прекрасно розуміють, що ця справа має особливий підтекст. Уся Україна, і я в тому числі, підтримували її у російській тюрмі. Якби я знав, що Савченко завезе за змовою із Захарченком зброю, щоб підірвати центр України, все одно боровся б за звільнення. Громадяни Україні повинні відповідати за законом на території України".

Надію Савченко підозрюють у підготовці замаху на життя президента, прем'єр-міністра, членів уряду, народних депутатів, повалення конституційного ладу. За версією слідства, вона змовилася з ватажками бойовиків ДНР. Її спільником називають колишнього керівника Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана.

Затримали 22 березня. Відтоді Савченко перебуває у слідчому ізоляторі СБУ.

Зараз ви читаєте новину «Москва включає новий план». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути