пʼятниця, 23 лютого 2018 09:49

Москаль може поплатитися за матюки на адресу Супрун

Автор: ukrinform.ua
  У Кабміні пропонують покарати Геннадія Москаля за нецензурні висловлювання
У Кабміні пропонують покарати Геннадія Москаля за нецензурні висловлювання

Українські політики розгорнули кампанію проти глави Закарпатської ОДА Геннадія Москаля, який нецензурними словами висловився в бік виконувача обов'язків міністра охорони здоров'я Уляни Супрун.

Він облаяв Супрун через її заяву про нібито контрабанду вакцини від кору на Закарпаття. Мовляв, ліки з Угорщини не розмитнені належним чином. На це Москаль відповів, що в.о. міністра "щеплення треба від дурості" і назвав "ї*анутою".

Віце-прем'єр і міністр ЖКГ Геннадій Зубко переконаний, що Національне агентство з питань державної служби має розслідувати нецензурні висловлювання глави Закарпаття.

"В умовах нового закону "Про державну службу", курсу на дотримання європейських цінностей, Національне агентство Украіни з питань державної служби має провести розслідування щодо цієї ганебної події і дати належну оцінку, крім простого людського вибачення від Геннадія Москаля", - наголосив Зубко.

Засудила Москаля і віце-прем'єр-міністр з питань євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

"Звертаюся до колег спільно дати жорстку відсіч такому неподобству. Більше того, вважаю, що це образа не тільки міністра, але й всіх у суспільстві, хто не хоче чути нецензурщину... Москаль по суті вчинив хуліганський вчинок, який підпадає під визначення статті 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення "Дрібне хуліганство", - сказала віце-прем'єр.

Згадана стаття передбачає штраф до 7 неоподатковуваних мінімумів доходів, громадські або виправні роботи з відрахуванням зарплати, адміністративний арешт до 15 діб.

За Супрун також вступився міністр Кабміну Олександр Саєнко.

"Позбавлення голів місцевих державних адміністрацій статусу державних службовців потребує врегулювання цілої низки питань проходження ними служби. Як видно, почати треба зі схвалення кодексу етики їх поведінки за порушення норм якого вони мають нести в обов'язковому порядку відповідальність", - наголосив Саєнко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президента просять притягнути Москаля до кадрової відповідальності

Геннадій Москаль не вперше дозволяє собі публічні образи на адресу колег. Раніше голова Закарпатської ОДА пообіцяв "набити морду" і "в нелітературній формі" пояснити заступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгію Туці ситуацію на Закарпатті.

Зараз ви читаєте новину «Москаль може поплатитися за матюки на адресу Супрун». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути