Ексклюзиви
пʼятниця, 16 грудня 2011 10:59

Морозу не вдається притягнути до себе "лівих"

Морозу не вдається притягнути до себе "лівих"

Анонсоване на 18 грудня об'єднання на базі Соціалістичної партії України (СПУ) 11 лівих політичних партій не відбудеться.

Про це пише "Українська правда" з посиланням на газету "Коммерсантъ-Украина".

Зокрема, у четвер прес-служба СПУ Олександра Мороза оголосила про проведення в неділю, 18 грудня, об'єднавчого, XVII з'їзду партії. На з'їзді мало вирішитися питання злиття партій соціалістів, селян, дітей війни на базі Соціалістичної партії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мороз планує об'єднатися з десятьма партіями-"однодумцями"

Декількома днями раніше (13 грудня) партія "Справедливість" (лідер - Станіслав Ніколаєнко) поширила заяву про укладення п'ятьма лівоцентристськими партіями політичної угоди про об'єднання на базі "Справедливості".

Окрім Ніколаєнка, угоду підписали представники чотирьох політичних сил - голова партії "Народна влада" Йосип Вінський, перший заступник голови Української селянської демократичної партії Василь Сухий, перший заступник голови партії "Всеукраїнський патріотичний союз" Олександр Воронін, а також лідер Партії відродження села Дмитро Воронін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніколаєнко і Вінський до осені об'єднають "лівих"

"Координаційна рада визначила назву нової партії - "Об'єднані ліві"", - йдеться у повідомленні прес-служби партії "Справедливість". У ньому ж повідомляється про проведення об'єднавчого з'їзду в суботу - 17 грудня.

Нагадаємо, переговори про об'єднання лівих тривали кілька місяців, при цьому змінювалися як склад учасників, так і можливі принципи злиття. 21 листопада 11 лівих партій заявили про досягнення компромісу щодо механізму об'єднання в єдину політичну силу, а також щодо принципів розподілу в ній керівних посад. Об'єднавчий з'їзд мав відбутися 18 грудня.

Зараз ви читаєте новину «Морозу не вдається притягнути до себе "лівих"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути