Ексклюзиви
неділя, 10 грудня 2017 16:17

Мітингувальники оголосили 4 вимоги до ВР і вирушили до СІЗО для підтримки Саакашвілі

Мітингувальники оголосили 4 вимоги до ВР і вирушили до СІЗО для підтримки Саакашвілі
Організатори маршу за імпічмент після завершення мітингу на Майдані Незалежності розпочали рух в напрямку СІЗО СБУ на Аскольдовому провулку / Фото: censor.net.ua

Організатори маршу з вимогою прийняття закону про імпічмент оголосили 4 вимоги до Верховної Ради України, яка повинна їх прийняти з 19 по 22 грудня.

Організатори акції закликали громадян наступної неділі також зібратися на марш за імпічмент, повідомляє "Уніан".

Представник партії "Рух нових сил" Ольга Галабала повідомила, що у цьому році у період з 19 по 22 грудня відбудеться останній сесійний тиждень у парламенті. Вона заявила, що учасники маршу за імпічмент вимагають від парламенту прийняття 4 вимог:

"Перша вимога — це закон про імпічмент. Друга вимога — це закон про антикорупційний суд. Третя вимога — в другому читанні прийняти закон про вибори, тому що перше читання відстояли 19 жовтня. І четверта вимога — це відставка генерального прокурора Юрія Луценка, який в змові з Порошенком і іншими фактично минулого тижня хотів зробити корупційний переворот. За це Юрій Луценко, який став на чолі цього процесу, має піти геть", - сказала Галабала.

Також вона закликала українців в усіх областях, починаючи із завтрашнього дня, виходити на вулицю та проводити мітинги біля всіх адміністративних установ у містах та містечках всієї України з вимогою виконати озвучені 4 вимоги. Організатори маршу за імпічмент після завершення мітингу на Майдані Незалежності розпочали рух в напрямку СІЗО СБУ на Аскольдовому провулку для підтримки затриманого лідера "Руху нових сил" Міхеіла Саакашвілі.

Про це зі сцени на Майдані Незалежності заявив один із лідерів партії "Рух нових сил" Давід Сакварелідзе.

"Наприкінці нашого мітингу ми пропонуємо всім бажаючим піти до СІЗО СБУ, щоби нас було багато, щоби Міша почув, що він там не один", - сказав Сакварелідзе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Паля вже загострена" - у Києві проходить марш за імпічмент

Своєю чергою народний депутат Єгор Соболєв запропонував створити комітет національного порятунку.

"Я пропоную створити комітет національного порятунку з людей відповідальних, з кришталевою репутацією, з незламним духом і серцем, які від Києва до останнього містечка допоможуть організуватися суспільству, які не дозволять порушувати закон, вбережуть країну від потрясінь у цей відповідальний період", - сказав Соболєв.

Зараз активісти рушили вулицею Інститутською в напрямку Аскольдового провулку, 3-А, де утримується затриманий Саакашвілі. Також після мітингу біля СІЗО організатори акції мають намір піти до Генеральної прокуратури з вимогою відставки генерального прокурора Юрія Луценка.

Міхеіла Саакашвілі затримали 8 грудня пізно ввечері. Політику інкримінується частина 2 статті 256 Кримінального кодексу (сприяння учасникам злочинних організацій та приховування їхньої злочинної діяльності), яка передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі.
Зараз Саакашвілі перебуває в ізоляторі тимчасового тримання Служби безпеки України в Києві. Він оголосив про початок безстрокового голодування.

Зараз ви читаєте новину «Мітингувальники оголосили 4 вимоги до ВР і вирушили до СІЗО для підтримки Саакашвілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути