вівторок, 05 червня 2012 13:47

Мітинг проти "мовного" закону дійшов до Майдану і прорвався у фанзону Евро-2012

Мітинг проти "мовного" закону дійшов до Майдану і прорвався у фанзону Евро-2012
Мітингувальники зайняли центр міста. Фото: gazeta.ua

Учасники мітингу проти мовного законопроекту "регіоналів" у межах фанзони Євро-2012 на Майдані Незалежності повісили два  українські прапори.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Колона протестувальників дійшла від вулиці Грушевського до Майдану Незалежності щоб повісити державний прапор в межах фанзони Євро-2012.

Водночас на Майдані на них вже чекали кілька сотень беркутівців, вони перекрили прохід до фанзони, але група людей на чолі з "бютівцем" Олександром Турчиновим, Сергієм Пашинським та іншими, прорвалися через кордон правоохоронців та пройшли у фанзону. Кілька людей взяли два українських державних прапори, залізли на залізну конструкцію з екраном, та прикріпили ці прапори на горі.

Сергій Пашинський заявив, що під час штовханини з правоохоронцями під Радою, його повалили на асфальт і наступали ногами.

Тим часом, великий папор ,який несли протестувальники, не пропустили. Люди перекрили рух на вулиці Інституцькій, розмахували прапором України, співали гімн України, та кричали "ганьба!".

А група беркутівців відтіснили мітингувальників з вулиці Інституцької до вулиці Хрещатик.

Наразі частина колони почала рухатись вгору вздовж Майдану Незалежності. Дійшли памятника Архангелу Михаїлу та розтягнули там великий  державний прапор. Вони співають гімн України та скандують "Руки геть від мови" "банду геть!". Їх з однієї сторони оточила група правоохоронців.

Інша частина мітингувальників залишилися стояти в районі вулиці Хрещатик.

 

Зараз ви читаєте новину «Мітинг проти "мовного" закону дійшов до Майдану і прорвався у фанзону Евро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути