понеділок, 06 грудня 2021 23:30

Міноборони реформуватимуть. Резніков розповів про основні напрямки

Міноборони реформуватимуть. Резніков розповів про основні напрямки
Резніков буде реформувати Міноборони. Фото: Кореспондент

Міністр оборони України Олексій Резніков розповів про реформування Міністерства оборони.

Він позначив шість ключових глобальних напрямків у колонці спеціально для LB.ua.

"По-перше, пропонується реалізувати оборонну реформу для перетворення Міноборони на ефективний цивільний орган влади, який формує політику, а також здійснює військово-політичне та адміністративне управління ЗСУ та ДССТ, забезпечує цивільно-демократичний контроль", - написав він.

"Найближчим часом планується затвердження нової структури міністерства, в якій на функціональному рівні будуть відображені найголовніші напрями: стратегія, управління фінансовими ресурсами, забезпечення та логістика, озброєння, цифрова трансформація, розвиток людського потенціалу, міжнародне співробітництво, комунікації", - повідомив Резніков.

Серед першочергових заходів – побудова ефективної прозорої системи закупівлі. У Міноборони хочуть створити аналог Агентства НАТО з питань підтримки та закупівель (NSPA).

Третій напрямок, за словами Резнікова, є комплексною цифровою трансформацією сектору оборони. Йдеться про впровадження в Міноборони систем ERP (Enterprise Resource Planning System – Система планування ресурсів підприємства) для управління ресурсами та бізнес-процесами міністерства.

Четверте – кадрова реформа, у рамках якої ведеться робота над підвищенням грошового забезпечення військових.

П'ятим пунктом міністр окреслив системне управління фінансовими ресурсами. Збільшення витрат на армію у Бюджеті-2022 на 2,5 млрд грн порівняно з першим читанням дозволить гарантувати людям ритмічну виплату грошей та деяке підвищення.

"Шосте. Потрібна нова якість військової дипломатії. Аташе з питань оборони та військово-технічні представництва отримають чіткі завдання для країн перебування", - наголосив Резніков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День Збройних сил України: історія свята та плани на майбутнє

6 грудня Збройні сили України святкують 30-ту річницю створення. Водночас у Києві, Харкові, Львові, Краматорську, Одесі та військовому містечку Озерне у Житомирській області відбулися основні урочистості за участю президента, керівництва Міністерства оборони та ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Міноборони реформуватимуть. Резніков розповів про основні напрямки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути