пʼятниця, 19 серпня 2011 17:38

Міністра охорони здоров'я немає за що звільняти - екс-міністр

Колишній міністр охорони здоров'я Микола Поліщук не вважає, що Олександра Аніщенка слід звільняти з посади міністра охорони здоров'я.

Про це він сказав Gazeta.ua, коментуючи намір прем'єр-міністра Миколи Азарова  розглянути питання  про відповідність Аніщенка займаній посаді.

За його словами, він добре знається на системі охорони здоров'я

"Я переконаний, що Аніщенку слід дати можливість працювати. Справа в тому, що він старається діяти у межах закону, проводячи закупівлі ліків. При цьому йому чинять досить великий супротив ті, хто беруть участь у тендерах і хто в цьому зацікавлений. На жаль, ці люди мають досить великий вплив і діють на всіх рівнях влади. Участь у виділенні бюджетних грошей для закупівель приймають абсолютно всі, від народних депутатів до дистрибьюторів, фірм і компаній, які продають медикаменти і обладнання", - сказав Поліщук.

На його думку, позиція Аніщенка їх не влаштовує. Тому вони постійно намагаються зірвати тендерні закупівлі. І законодавство дозволяє це робити.

"Система охорони здоров'я надзвичайно вразлива. Вона фінансується в основному з місцевих бюджетів, але ряд програм фінансуються із державного бюджету. Міністерство охорони здоров'я має стати ініціатором передання фінансування решти програм регіонами, а також встановити чіткий контроль за використанням цих грошей. Це покращить ситуацію у сфері держзакупівель", - вважає єкс-міністр.

На думку Поліщука попереднього міністра зняли з посади через те, що він намагався здійснювати держзакупівлі у відповідності до чинного законодавства.

За його словами, міністерство охорони здоров'я сьогодні повинно перетворитися в систему охорони здоров'я, а не міністерство надання медичної допомоги і проведення неефективних закупівель.

"Проте Ілля Ємець, будучи досить висококваліфікованим кардіохірургом, організації охорони здоров'я, на жаль, не знав. Погодження Ємця стати міністром було великою помилкою. Ємець крім кардіології і серця більше нічого не бачив.  Казав, що серце головне. А головне не серце, а мозок. Він не хотів прислухатися ні до чиєї думки, казав, що все знає. Він багато шкідливого зробив в організації охорони здоров'я", - переконаний Поліщук.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів має намір у найближчі кілька тижнів розглянути питання відповідності Олександра Аніщенка займаній посаді міністра охорони здоров'я. З початку 2010 року і Україні змінилося 3 міністри охорони здоров'я.

Зараз ви читаєте новину «Міністра охорони здоров'я немає за що звільняти - екс-міністр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути