Ексклюзиви
понеділок, 19 грудня 2011 19:29

Міліція сім годин тримала активістів КУПРу та била - прес-служба

Міліція сім годин тримала активістів КУПРу та била - прес-служба

Понад сім годин замість дозволених законом трьох знаходилися в Печерському райуправлінні міліції активісти ВГО "Коаліція Учасників Помаранчевої Революції" (КУПРу) та інших організацій, яких сьогодні арештувала міліція біля Адміністрації президента. Про це повідомляє прес-служба КУПР.

"Вірніше, шість годин міліція утримувала КУПРівців, а потім понад годину КУПРівці тримали в облозі райуправління, вимагаючи розслідування порушень, вчинених правоохоронцями. До райуправління прибули двоє представників уповноваженого по правам людини - лише після цього міліція дозволила активістам звільнити захоплене ними приміщення камери попереднього утримання. До управління також завітали лікарі, які фіксують тілесні ушкодження, завдані не в міру дружніми обіймами правоохоронців та забій ноги одного з активістів", - йдеться у повідомленні.

ФОТОРЕПОРТАЖ: 15 людей запакували в автозак під вікнами адміністрації Януковича

Як повідомляє прес-служба, представники омбудсмена ледь заспокоїли першого заступника голови КУПРу Петра Михайленка, який намагався уламком скла розрізати собі живіт.

"На цей момент складено протоколи про незаконне утримання під вартою, перешкоджання законному проведенню мирного зібрання, завдання тілесних ушкоджень і жорстоке ставлення до затриманих", - констатували у КУПР.

Голова КУПРу Сергій Мельниченко заявив, що вимагатиме покарання винних у порушенні законів України.

Нагадаємо, сьогодні о 12 годині в Адміністрації президента розпочався XV Саміт Україна – Європейський Союз.

Зараз ви читаєте новину «Міліція сім годин тримала активістів КУПРу та била - прес-служба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути