Ексклюзиви
вівторок, 20 лютого 2018 00:20

МЗС пише меморандум до Міжнародного суду з приводу Криму і Донбасу

МЗС пише меморандум до Міжнародного суду з приводу Криму і Донбасу
МЗС готує меморандум до Гааги. Фото: Вголос

Міністерство закордонних справ готує меморандум, який містить інформацію про порушення прав кримських татар і українців в окупованому Криму та питання, пов'язані з фінансуванням РФ тероризму на Донбасі.

"Ми займаємося цією справою. Рішення Міжнародного суду ООН знайшло своє відображення і в резолюції Генасамблеї ООН у грудні минулого року, де асамблея зазначила, що Росія грубо порушує, не виконує цей наказ. Крім того, в конвенційному звіті, який захищала Росія в минулому році, в рамках реалізації цієї конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації. Також комітет чітко зазначив, що Росія не виконує наказ. Ми зараз готуємо наш меморандум з цього приводу і 12 червня ми подаємо наш меморандум. Він стосуватиметься цієї конвенції, а також конвенції про заборону фінансування тероризму. Ми будемо говорити, що Росія продовжує не виконувати цей наказ", - повідомила заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль в ефірі "5-го каналу".

Заступник міністра також додала, що МЗС наполягатиме на посиленні заходів впливу на Росію шляхом санкцій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В України відібрали Крим і Одесу - в Угорщині поширили нову політичну карту

Раніше, українська делегація при ООН звернулася до Генерального секретаря Організації з двома офіційними листами, у яких поінформувала про незаконні рішення окупаційної влади РФ у Криму щодо засудження Володимира Балуха, а також переміщення інших затриманих у Криму громадян України на територію РФ.

Зараз ви читаєте новину «МЗС пише меморандум до Міжнародного суду з приводу Криму і Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути