четвер, 20 травня 2021 18:32

Методи Кубракова в Укравтодорі тепер поширюватимуться на всі Мінінфраструктури - нардепи

Методи Кубракова в Укравтодорі тепер поширюватимуться на всі Мінінфраструктури - нардепи
Олександр Кубраков - новий міністр інфраструктури. Фото: president.gov.ua

Народні депутати від партії "Слуга народу" вважають, що новий міністр інфраструктури Олександр Кубраков зможе впроваджувати методи ефективного управління, які він використовував під час керівництва Укравтодором і в інших галузях, підзвітних Міністерству інфраструктури.

Таку думку депутати висловили під час сесії питань до кандидата в міністри Кубракова перед голосуванням за його кандидатуру на нову посаду.

Зокрема, заступник голови Комітету ВР України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк упевнена, що практику розв'язання накопичених роками проблем у дорожній галузі необхідно переносити й на інші сфери, підконтрольні міністерству.

"Укравтодор, головою якого був Кубраков, довів, що держава може розв'язувати накопичені роками проблеми й виконувати завдання, поставлені програмою президента "Велике будівництво". У результаті ми маємо 4056 км відремонтованих, реконструйованих доріг, і понад 150 великих і малих мостів. Деякі речі Укравтодор робив уперше. Наприклад, уперше затверджена методологія закупівель, в якій використовується кращий досвід і практика фінансових установ, які працюють з інфраструктурними проєктами", - підкреслила Шуляк.

Кубраков своєю чергою підтвердив, що такі ж реформаторські практики впроваджуватимуться і в Укрзалізниці, і в інших галузях.

Своєю чергою член комітету з питань бюджету Арсеній Пушкаренко також підкреслив результативність роботи Кубракова в автодорожньої галузі.

"Біографія Кубракова - це 4000 державних доріг високої якості за минулий рік. І пройшла зима, ці дороги не зійшли. Це дороги, якими ми всі їздимо. Зараз бачимо, що лобісти дорожньої мафії, яка намагалася збити Кубракова останні півтора року, нам розповідають [про неспроможність управлінського досвіду нового міністра]. Вони пішли в небуття. Тепер ті методи, які запускав Кубраков в Укравтодорі - прозорі, відкриті й ефективні - поширюватимуться на все міністерство інфраструктури. Він довів свою ефективність в Укравтодорі. Я переконаний, що доведе ефективність у міністерстві. Треба наводити лад у нас і в портах, і на залізниці", - підкреслив Пушкаренко.

Раніше під час пресконференції аналогічно охарактеризував заслуги Кубракова в Укравтодорі й президент Володимир Зеленський: "Найпотужніша людина, яка показала дійсно серйозний результат в інфраструктурних проєктах, - це Олександр Кубраков. Тому він став міністром".

Зараз ви читаєте новину «Методи Кубракова в Укравтодорі тепер поширюватимуться на всі Мінінфраструктури - нардепи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути