пʼятниця, 19 квітня 2019 18:34

Меру Василькова оголосили підозру в підкупі виборців

Меру Василькова оголосили підозру в підкупі виборців
Мера Василькова Володимира Сабадаша підозрюють у підкупі виборців

Васильківському міському голові Володимиру Сабадашу повідомили про підозру в підкупі виборців і розтраті державних коштів. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Логічний фінал протизаконних дій має стати превенцією для всіх посадових осіб. Україна гідна чесних виборів", - написав Аваков у Twitter.

Правоохоронці встановили факти розтрати державних коштів шляхом зловживання службовими особами Васильківської міської ради.

"У січні-лютому 2019 року ці фірми безпідставно виплатили матеріальну допомогу окремим громадянам і навмисне приховували офіційні документи, щоб унеможливити встановлення цих розтрат", - сказав заступник начальника Головного слідчого управління Нацполіції Максим Цуцкірідзе.

За цим фактом Генпрокуратура повідомила Сабадашу про підозру за статтями: "організація злочину", "привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем", "незаконне заволодіння будь-яким способом паспортом або іншим важливим особистим документом".

Тривають слідчі (розшукові) дії для встановлення обставин і всіх причетних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція знешкоджує "сітки" підкупу на виборах

У місцевих бюджетах на 2019 рік у декількох областях різко збільшилися суми на адресну допомогу населенню. Гроші використовується як підкуп виборців. Про це повідомили журналісти Bihus.Info.

Зараз ви читаєте новину «Меру Василькова оголосили підозру в підкупі виборців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути