Ексклюзиви
середа, 22 травня 2019 06:25

Меркель, Макрон і Путін обговорили ситуацію в Україні

Меркель, Макрон і Путін обговорили ситуацію в Україні
Меркель і Макрон обговорили ситуацію в Україні. Фото: РБК

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон провели спільну телефонну розмову з російським президентом Володимиром Путіним.

Політики обговорили, як можна сприяти втіленню мінських домовленостей після обрання нового президента України. Меркель і Макрон знову розкритикували недавні укази Путіна про спрощення надання російського громадянства українцям, повідомив представник німецького уряду Штеффен Зайберт, передає DW.

Під час телефонної розмови обговорювалася ситуація навколо "внутрішньоукраїнської кризи" і з урахуванням зміни української влади.

У Кремлі стверджують, що Путін в розмові з лідерами Франції та Німеччини наполягав на "пріоритетності вступу в силу закону про особливий статус окремих регіонів Донецької і Луганської областей, надання йому постійного характеру, проведення амністії, розведення сил і засобів на раніше узгоджених ділянках на лінії зіткнення сторін, а також кроків по налагодженню прямого діалогу Києва з Донецьком і Луганськом".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Меркель: Єврокомісія не може заблокувати будівництво "Північного потоку-2"

Раніше, Петро Порошенко поговорив телефоном із канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Під час розмови обговорили питання звільнення 24 українських моряків і розгляд цієї справи у Гамбурзі Міжнародним морським трибуналом.

Зараз ви читаєте новину «Меркель, Макрон і Путін обговорили ситуацію в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути