четвер, 25 квітня 2013 15:01

Мер Черкас не збирається силою пробиватися у свій кабінет, а чекатиме рішення суду

Мер Черкас не збирається силою пробиватися у свій кабінет, а чекатиме рішення суду
Одарич вважає недопуск його до свого кабінету перешкоджанням виконання покладених на нього законом обов'язків. Фото: pvd.ck.ua

Міліція відмовилася виконувати незаконні доручення секретаря Черкаської міськради "регіонала" Віктора Горкуна і не пускати мера Сергія Одарича у свій кабінет, тому довелося наймати приватних охоронців.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав Сергій Одарич.

"Я вважаю, що мене не мали права не пускати у свій кабінет, бо вчорашнє рішення міськради (про імпічмент міському голові - Gazeta.ua) незаконне. Тому, безумовно, такі дії охоронців - це перешкоджання посадовій особі виконувати покладені на неї законом обов'язки", - заявив він.

Одарича дуже дивує ситуація зі швидким наймом приватної охоронної фірми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Звільнений" мер Черкас не може потрапити до власного кабінету

"Адже, якщо вірити інформації секретаря міської ради Віктора Горкуна, що вони терміново найняли приватну фірму, то мене дивує, як це можна було зробити без проведення тендерів, необхідних процедур тощо. А найголовніше - для чого це робити? Оскільки були проведені тендери й укладені договори з виконкомом і міліцією, тобто державним органом про забезпечення порядку в приміщенні міськвиконкому. Тому якби у секретаря міськради були законні вимоги, то очевидно, міліція спокійно б виконувала їх і не допускала б мене в приміщення робочого кабінету. Із цього я роблю висновок, що вимоги незаконні і міліція відмовилася виконувати такі доручення. Тому їм довелося наймати приватну компанію", - пояснив мер.

Він також додав, що не збирається у силовий спосіб пробиватися до свого кабінету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Команда мера Черкас ініціюватиме відставку губернатора

"Коли я у 2006 році перемагав на виборах, то пообіцяв виборцям, що з мого боку не буде ніяких кроків на предмет збереження сумних традицій Черкас із захопленнями кабінетів, блокуванням, замиканням у кабінетах, перед ними тощо. Тому з мого боку жодних подібних дій не відбувалося і відбуватися не буде. Добиватимуся справедливості у судовому порядку", - наголосив Одарич.

Нагадаємо, рішення про імпічмент меру Сергію Одаричу ініціювали представники фракції Партії регіонів. Спільно з депутатами від опозиції учора вони проголосували за це рішення. Підтримали його 40 із 61 депутатів. Одарич не визнає законності цього рішення і планує оскаржити свою "відставку" у суді. Поки що виконує обов'язки мера секретар міськради "регіонал" Віктор Горкун.

Зараз ви читаєте новину «Мер Черкас не збирається силою пробиватися у свій кабінет, а чекатиме рішення суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути