субота, 04 серпня 2012 18:57

Мельниченко може бути екстрадований до США - адвокат

Мельниченко може бути екстрадований до США - адвокат
Сьогодні в Італії затримали Миколу Мельниченка. Фото: radiosvoboda.org

Адвокат екс-майора Державної охорони Миколи Мельниченка Микола Неділько не виключає, що його підзахисний може бути екстрадований з Італії в США, оскільки відносно нього і його сім'ї з 2000 року діє програма захисту свідків.

У суботу журналістам адвокат розповів, що про затримання Мельниченка в Італії він дізнався зі ЗМІ.

"Оскільки зараз у мене відсутні ті канали зв'язку з Мельниченком, які були раніше - мобільний зв'язок, скайп і тому подібне", - пояснив він.

Він також припустив, що не виключено, що Мельниченко може бути екстрадований в Україну і відразу доставлений до Шевченківського райсуду Києва для обрання йому запобіжного заходу. Однак у такому випадку, як підкреслив адвокат, Генпрокуратура повинна негайно повідомити сторону захисту про такі дії для того, щоб вона була присутня в судовому засіданні для надання своєму клієнтові відповідної правової допомоги.

"Якщо ж Мельниченко буде екстрадований до США, то він не може бути переданий українській стороні, оскільки між США і Україною немає договору про екстрадицію розшукуваних осіб. Крім того, основним фактором є програма захисту свідків, яка надана Миколі Мельниченко і його сім'ї з боку США", - сказав Неділько.

Відповідаючи на питання, чи планує він та інший адвокат Мельниченка Павло Сичов виїжджати в Італію, він зазначив, що зараз такої потреби немає, оскільки, по-перше угоду про надання екс-майору юридичної допомоги, що укладена з адвокатами, діє лише на території України. По-друге, в Італії є певні особи, які можуть надати Мельниченку відповідну правову допомогу.

Зараз ви читаєте новину «Мельниченко може бути екстрадований до США - адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути