пʼятниця, 19 жовтня 2012 11:19

Мажоритарна складова внесла свої труднощі у виборчий процес — КВУ

Мажоритарна складова внесла свої труднощі у виборчий процес — КВУ
Ігор Бабюк. Фото: molbuk.ua

Мажоритарна складова внесла свої труднощі у виборчий процес. Використовують дуже багато технологій різного формату: як позитивних, так і негативних.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів Ігор Бабюк, заступник голови Чернівецького обласного осередку КВУ.

"Загалом, вибори досить брудні. Один із кандидатів 204 округу оголосив, що голова комітету виборців України Олександр Черненко буде присутнім на його прес-конференції. Хоча це неможливо навіть із етичних причин. Адже комітет виборців не може працювати на одного із кандидатів", - сказав він.

Характерне і використання адміністративного ресурсу. "У цієї виборчої кампанії є і позитивні риси: креативна реклама, нестандартні методи агітації. Велику увагу партії та кандидати-мажоритарники приділяють спостерігачам. До нас звертаються із проханням допомогти із їхньою просвітою. Раніше такого не було", - зазначив Бабюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович уже "призначив" нового мера Єнакієве

Також Бабюк додав: "На 201 окрузі у Чернівцях є лише два фаворити: один йде від Партії регіонів, а інший від опозиції. Міхайлішин використовує усі можливі і неможливі ресурси: і фінансові методи впливу, і адміністративний ресурс. А от Федоруку вести агітацію від імені опозиції не дуже комфортно, адже він ніколи в опозиції не був. Важко сказати хто переможе тому, що у Федорука колись був дуже високий рейтинг у Чернівцях. Який він зараз — невідомо".

Нагадаємо, у 202 окрузі точиться досить гостра боротьба між двома кандидатами Бауером та Фещуком. Бауер є начальником Головного управління освіти і науки Чернівецької обласної державної адміністрації. То ж усіх викладачів та інших працівників освіти максимально залучено до виборів. Правда, він перегинає палку, й ефект може бути протилежним. За попередніми даними він лідирує.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скупники голосів тікали від Андрія Парубія та Максима Полякова на окрузі №200

В свою чергу, 203 округ - румуномовний округ. Тут переважають румуни та молдавани. Міцні позиції тут у голови правління "Чернівцігаз" Федоряк від Регіонів. Влада фактично кидає усі зусилля на його розкрутку і "зачистила" округ від інших сильних кандидатів. Утім Григорій Тиміш має багато шансів пройти, адже він є румуном за національністю і йому відомі проблеми населення власне цієї місцевості.

Натомість, у 204 окрузі є два представники від Партії регіонів офіційно підтриманий Артем Семенюк та самовисуванець перший космонавт Леонід Каденюк. Обоє вкладають чималі кошти. Семенюка розкручує влада, а Каденюк уже пройшов до Верховної ради по цьому округу.

Зараз ви читаєте новину «Мажоритарна складова внесла свої труднощі у виборчий процес — КВУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути