Ексклюзиви
пʼятниця, 19 січня 2018 15:27

Манько оприлюднив концепцію реформування Держслужби у справах ветеранів

Манько оприлюднив концепцію реформування Держслужби у справах ветеранів
Голова ГО "Єдиний союз Патріотів України" Валентин Манько каже, що питання соціальної адаптації та реабілітації учасників АТО у нашій державі розбалансовані та неефективні.

Держслужба у справах ветеранів війни та учасників АТО потребує реформування, і вже готова чітка концепція, як саме це зробити.

Про це у інтерв'ю виданню "Главком" заявив голова ГО "Єдиний союз патріотів України" Валентин Манько.

"Я прийшов з чіткою концепцією реформування Держслужби у справах ветеранів. Досвід роботи у цій сфері вже чималий. Наша громадська організація "Єдиний союз патріотів України" займається питанням соціальної адаптації та реабілітації учасників АТО, допомогою бійцям у отриманні статусу учасника бойових дій (УБД), наданням та пошуком коштів на операції, у тому числі й за кордоном. Власне, серед іншого тим самим має займатися і Держслужба", - підкреслив він.

За словами Манька, в Україні на сьогоднішній день така система фактично не працює.

"На жаль, у нашій державі все розбалансоване та неефективне у цій сфері. Наприклад, ми запрошували ізраїльських спеціалістів, які хотіли допомогти створити центр психологічної допомоги для учасників бойових дій. Зробили дуже багато, але зіштовхнулися з тим, що без участі держави зрушити процес далі неможливо. Тому хочеться зробити структуру, яка реально працює, як її закордонні аналоги – у США, Канаді, Ізраїлі, Хорватії", - зазначив він.

Як приклад такої неефективності Манько розповів про взаємодію Держслужби та громадських організацій, які існують за рахунок державного фінансування.

"Зі свого боку я жорстко виступаю за те, щоб державне фінансування громадських організацій відбувалося на конкурсній основі. Тобто, фінансувалась не діяльність організацій (офіси, машини, зарплати), а конкретні проекти для ветеранів. Є реальний проект – будь ласка, йди на конкурс і отримуй відповідні ресурси на його реалізацію. Годівнички для всіх не буде. Бо це ненормально, коли відомство існує майже чотири роки, але не змогло організувати ні якісних програм реабілітації, ні центрів психологічної та медичної допомоги учасникам бойових дій, ні бодай притомного реєстру ветеранів", - заявив він.

Як повідомлялося, 15 січня було оголошено підсумки конкурсу на посаду нового голови Державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО. Переможцем став ветеран АТО, що воював у складі ДУК "Правий сектор" та "Дніпро-1", волонтер, голова ГО "Єдиний союз патріотів України" Валентин Манько.

Зараз ви читаєте новину «Манько оприлюднив концепцію реформування Держслужби у справах ветеранів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути