пʼятниця, 04 червня 2021 22:32

Малюська назвав двох претендентів у список олігархів

Малюська назвав двох претендентів у список олігархів
Закон не писали під окрему особу, каже міністр. Фото: pixabay.com

Петро Порошенко та Ігор Коломойський потрапляють під критерії олігархів. Про це сказав міністр юстиції Денис Малюська в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера".

"В законі вказано, що якщо твій бізнес-партнер є чиновником, наприклад народним депутатом - ти маєш вплив на політичне життя. Офіційних партнерів пана Коломойського у Верховній Раді є і не один. Тому пан Коломойський точно потрапляє", - сказав урядовець.

Також Малюська заявив: "Істерики зрозумілі, тому що "Європейська солідарність" усвідомлює, що їх лідер (Порошенко. - Gazeta.ua) теж автоматично потрапляє у реєстр. Ну тому що відповідає всім критеріям".

"Закон не писався під окрему особу. Закон писався під олігархічну систему і він має наслідки. Якщо ви не хочете потрапити у реєстр - позбудьтесь впливу на політичне життя. Будь ласка, залишайтесь зі своїми активами, не підходьте до політики", - сказав міністр юстиції.

Малюська заявив про "величезні наслідки для олігархів".

"Декларування. Якщо хтось із олігархів сховає якийсь актив, де він заробляє гроші на державному бюджеті - в'язниця. Законопроєкт зараз прийнятий Верховною Радою, зараз після вето президента він буде підкоригований. Навіть відсутня декларація буде тягнути за собою в'язницю. Наслідок шалений", - сказав міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Питання про статус олігархів можуть винести на референдум

Також він заявив про "окремі камери". "Вже все чекає", - сказав урядовець.

"Потрапляння в реєстр олігархів - це ніяких євробондів, ніяких світових ринків. Ніхто з світового бізнесу зв'язуватись з олігархами, їх компаніями не буде.

Тому будь-яка особа, яка володіє цивілізованим бізнесом, зробить усе, щоб в цей реєстр не потрапити і відійде з політичного життя", - заявив Малюська.

2 червня президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт про олігархів. У документі йдеться про те, кого можна так називати і про заборони для олігархів.

Для проведення деолігархізації, окрім основного закону необхідно буде ухвалити ще 11 нормативно-правових актів, заявив секретар РНБО Олексій Данілов.

Зараз ви читаєте новину «Малюська назвав двох претендентів у список олігархів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути