Ексклюзиви
неділя, 10 березня 2024 11:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Макрон заговорив про те, що всі бояться сказати

Макрон заговорив про те, що всі бояться сказати
Макрон перший, хто почав відкрито говорити про те, що має розуміти кожна розумна людина у Європі, сказав Кулеба. Фото: Facebook.com/elysee.fr

Заява президента Франції Емманюеля Макрона спровокувала дискусію, яка заощадить Європі багато часу на усвідомлення того, що необхідно зробити більше для підтримки України.

Про це сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю ELTA, повідомили Delfi.

Якщо дискусії про розміщення західних військ в Україні відбувалися між союзниками з Європейського Союзу чи НАТО раніше, то українська сторона про це не знала, сказав міністр.

"Чи є у нас враження, що Париж - перша європейська столиця, яка публічно визнала очевидне? Так, думаю, що так. Чи відчувають інші столиці занепокоєння і дискомфорт у зв'язку з такою констатацією факту? Так, це також очевидно. Але дискусія, яку спровокувало ця заява з Парижа, заощадить Європі багато часу на усвідомлення того, що потрібно робити більше", - сказав Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіян недоречно називати рабами. Ті хоча б бунтують - Кулеба

Допомога Україні - "це не благодійність", а порятунок життя громадян Європи, а також заощадження коштів, які б в іншому випадку довелося б витратити на власну оборону, сказав Макрон.

"Ця заява Макрона - це те, що всі знають, але бояться сказати. Він просто перший, хто почав відкрито говорити про те, що, на мою думку, має розуміти кожна розумна людина у Європі. Якщо Росію не зупинити в Україні, буде війна в Європі", - сказав Кулеба.

26 лютого Емманюель Макрон зібрав у Парижі саміт лідерів. Президент Франції допустив відправку до України західних військ.

У лютому президент України Володимир Зеленський підписав із Макроном двосторонню угоду про гарантії безпеки для України.

Зараз ви читаєте новину «Макрон заговорив про те, що всі бояться сказати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути