пʼятниця, 25 грудня 2009 08:39

Магера захистив Тимошенко від рішення ЦВК

Магера захистив Тимошенко від рішення ЦВК

Рішення Центрвиборчкому про винесення попередження кандидату в президенти Юлії Тимошенко є помилковим.

Про це заявив заступник голови ЦВК Андрій Магера в ефірі 5 каналу.

Він розповів, що "до ЦВК надійшла скарга кандидата на пост президента Василя Противсіх про незаконні дії кандидата Тимошенко".

"В цій скарзі він зазначає, що у Чернігові на площі відбувся мітинг за участю прем"єра, де вона агітувала проти нього", - зазначив член ЦВК.

"ЦВК прийняла таке рішення, визнавши дії Тимошенко неправомірними, оголосила попередження. Це рішення було прийнято неодностайною кількістю голосів, була суперечка, була невизначеність багатьох членів комісії з цього питання", - заявив Магера.

За його словами, за таке рішення проголосували 8 членів ЦВК.

"За дивним збігом обставин, ці 8 голосів - це члени комісії, які були призначені у 2007 році за квотою тодішньої коаліції", - сказав він.

"Як член ЦВК прогнозую, що, на жаль, судової перспективи у ЦВК після ухвалення такого рішення, скоріше за все, не буде. Я переконаний, що це було помилкове рішення з боку ЦВК. Не всі обставини були досліджені", - наголосив член Центрвиборчкому.

"Там звинувачувався кандидат Тимошенко у тому, що вона, начебто використовувала транспорт, підлеглих осіб. Хоча жодних доказів заявник так і не надав, а ЦВК, на жаль, не звернула на відсутність цих фактів ніякої уваги", - заявив Магера.

Раніше в ЗМІ з"явилася інформація про те, що Центрвиборчком виніс попередження прем"єру Юлії Тимошенко. За відповідне рішення проголосували 8 з 14 членів ЦВК, присутніх на засіданні комісії у четвер (4 - проти, 2 - утрималися).

У повідомленні вказувалося, що попередження винесене за скаргою кандидата Василя Противсіх, який звинуватив прем"єра в контрагітації та використанні адмінресурсу.

Зокрема, Противсіх мав претензії щодо висловлювань Тимошенко під час одного з мітингів, у якому, на його переконання, вона взяла участь як прем"єр, і закликала не голосувати "проти всіх".

Як повідомило джерело Української правди, постанову та доповідь з цього питання готував член ЦВК Михайло Охендовський. Згідно з рішенням комісії скарга задоволена, Тимошенко має бути винесене усне попередження.

Постанова має бути оприлюднена у державних ЗМІ.

За матеріалами: Українська правда.
Зараз ви читаєте новину «Магера захистив Тимошенко від рішення ЦВК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути